Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 ·



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, την ίδια ώρα που ολοκληρώνει το έγκλημα στο ασφαλιστικό, ανοίγει το δρόμο στη νομοθέτηση του lock out και όλου του αντεργατικού πλαισίου αποκαλύπτοντας ποιες είναι οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πολιτικές στην εργασία».
          Ο «Αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης», τον οποίο η κυβέρνηση έφερε σήμερα για κύρωση στην Ολομέλεια της βουλής, ανάμεσα σε πολλά δίνει το δικαίωμα ανταπεργίας στους εργοδότες, θεσπίζει δηλαδή το γνωστό (lock out) και αφαιρεί τη δυνατότητα για τους εργαζόμενους μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυτό το έκτρωμα, το οποίο εγκρίθηκε ήδη κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και κυρώθηκε σήμερα στην Ολομέλεια είχε προσυπογραφτεί από την Ελλάδα τον Μάιο του 1996, όμως καμιά κυβέρνηση εδώ και 20 χρόνια δεν τόλμησε να επικυρώσει. Άλλη μια απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από το κεφάλαιο για τη βρώμικη δουλειά, για να περάσει δηλαδή μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και βαναυσότητας που δεν μπόρεσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

ΑΘΗΝΑ  14/1/2016               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/