30ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ Στη Λέσβο στις 9 - 11 Ιούλη το φετινό νεανικό πανελλαδικό αντάμωμα

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 ·


«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!»: Μ' αυτό το σύνθημα το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα ταξιδέψει στη Μυτιλήνη 9-11 Ιούλη και θα στήσει την κατασκήνωσή του δίπλα στην πόλη, στο Άλσος Τσαμάκια, έναν χώρο που συνδέεται με λαμπρές σελίδες του κινήματος στο νησί, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές την περίοδο 1940 - '44.

Εκεί θα στήσουν τη βάση τους χιλιάδες νέοι και νέες από όλη τη χώρα, για να δώσουν το μήνυμα του φετινού Διημέρου κόντρα στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τα «τύμπανα του πολέμου», που αντηχούν ευρύτερα στην περιοχή, με συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και εκτεταμένες πολεμικές ασκήσεις από τη Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα. Σε αυτό το σκηνικό, όπου οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας «ξύνουν τα νύχια τους» και τα «αρπαχτικά» διαγκωνίζονται για να επιτύχουν μεγαλύτερα μερίδια από τις αγορές και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, οι λαοί θα είναι τα βέβαια θύματα των όποιων κρίσεων και πολεμικών επεισοδίων. Σε αυτές τις συνθήκες, το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα εκπέμψει από τη Λέσβο μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και φιλίας των λαών, κόντρα στις παραβιάσεις και αμφισβητήσεις των συνόρων που έχουν καθοριστεί με διεθνείς συνθήκες στην περιοχή, κόντρα στις στρατιωτικές δαπάνες που αποτελούν υπόβαθρο πολεμικών αναμετρήσεων, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Τόσο με το περσινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο της Λάρισας, όσο και με το Φεστιβάλ της τον Σεπτέμβρη, η ΚΝΕ απέδειξε ότι μπορεί να φέρνει σε πέρας τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις με απόλυτη ασφάλεια μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και να τα καταφέρνει μια χαρά. Έτσι και φέτος το Διήμερο θα είναι ένα πανελλαδικό αντάμωμα νεολαίας, που θα χαρίσει μοναδικές στιγμές στους συμμετέχοντες και θα μείνει αξέχαστο σε όσους βρεθούν εκεί, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια αυτού του μοναδικού νεανικού θεσμού.

Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα:
6976580613
6977808347

και στο: knechios@hotmail.com

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/