Συνεχής ενημέρωση από τον 902
ΚΚΕ - ΚΝΕ στη Μυτιλήνη: Ενοχλούν οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ στα πλαίσια του 30ου αντιιμπεριαλιστικού διημέρου...

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 ·

"Φαίνεται να ενοχλούν", τονίζουν σε ανακοίνωσή τους η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καθώς και το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ, οι πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στα πλαίσια του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη. Αφορμή στάθηκε η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και εναντίον μιας κατάκτησης των πολιτικών οργανώσεων νεολαίας να τους παρέχεται διευκόλυνση σε υποδομές και χώρους για την πολιτική δραστηριότητά τους από τα περιφερειακά συμβούλια και τους τοπικούς δήμους. Την "ευκαιρία" άδραξαν και γνωστοί ακροδεξιοί στη Μυτιλήνη. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, οι πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ που διοργανώνονται στο νησί της Μυτιλήνης φαίνεται ότι ενοχλούν...

Ενοχλεί το αντιΝΑΤΟϊκό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων και η πολιτική δράση που αναπτύσσουν διαχρονικά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας που γεννά κρίσεις, φτώχεια, προσφυγιά. Ενοχλεί η πάλη για καμία αλλαγή συνόρων, για καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Ελλάδα, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Ενοχλεί η πάλη ενάντια στα κέντρα - φυλακές της ΕΕ, με ακύρωση όλων των συμφωνιών που μετατρέπουν τα νησιά σε αποθήκες ψυχών, ώστε να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους.

Ενοχλεί η πάλη για να αναπτυχθεί η φιλία και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, όπως αυτοί της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ενοχλεί η συνδιοργάνωση του διημέρου με την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας.

Λίγες μέρες μετά την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος και με την επίθεση σε Ασφαλιστικό και Παιδεία να είναι σε εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του "βάζουμε πλάτη στην κυβέρνηση", επιλέγει να στραφεί εναντίον του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και εναντίον μιας κατάκτησης των πολιτικών οργανώσεων νεολαίας να τους παρέχεται διευκόλυνση σε υποδομές και χώρους για την πολιτική δραστηριότητά τους από τα περιφερειακά συμβούλια και τους τοπικούς δήμους.

Αξιοσημείωτο είναι πως, πλάι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχασαν ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους και να επιτεθούν στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γνωστοί ακροδεξιοί στο νησί, που χύνουν δηλητήριο σταθερά απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε πείσμα τους, οι εκδηλώσεις και η συγκέντρωση, στην πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 10 Ιούλη, θα γίνουν και θα στεφθούν με επιτυχία! Οι νέοι και οι νέες, οι φίλοι και τα μέλη της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα, ο λαός και η νεολαία της Λέσβου, θα βροντοφωνάξουν: "Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον".

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Οποιαδήποτε πολιτική νεολαία (εκτός από τους φασίστες) μπορεί να διοργανώσει φεστιβάλ ή άλλου είδους εκδηλώσεις ζητώντας υποδομές για τη διεξαγωγή τους, όπως γίνεται χρόνια τώρα, αρκεί να υπάρχει…. 


Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/