Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ο Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου στη Χίο

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 ·


Την κοπή της πίτας της ΠΕΜΕΝ στη Χίο, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου. Ο Σ. Τσιμπόγλου ενημέρωσε τους παρεβρισκόμενους μηχανικούς εμπορικού ναυτικού, καπετάνιους, αντιπροσωπεία της σχολής μηχανικών, συγγενείς ναυτικών, συνταξιούχους ναυτικούς και άλλων συνδικαλιστών και  εκπροσώπους φορέων, για το αντιλαϊκό ν/σ της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Επισήμανε την προσπάθεια που γίνεται απ την κυβέρνηση και τα διάφορα παπαγαλάκια της, να διχάσουν την κοινωνία και στρέψουν τον έναν εργαζόμενο ενάντια στον άλλο.. Χαρακτηριστικά ανέφερε οτι το εν λόγω ν/σ τους αφορά όλους και γι αυτό το λόγω κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, τις γυναίκες και τους νέους να διαλέξουν το δρόμο του αγώνα και της οργάνωσή του μέσα από τα σωματεία τους. Ανέφερε επίσης ότι η ενότητα των εργαζομένων κρίνεται στα συνθήματα, τις διεκδικήσεις και το ποιούς βάζουν στο στόχαστρό τους. Για να καταλήξει ότι σήμερα αυτό που μπορεί πραγματικά μπορεί να ενώσει τους εργαζόμενους είναι η πάλη τους ενάντια στο κεφάλαιο που για χάρη του και για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του παίρνονται αυτα τα μέτρα σήμερα και θα συνεχίσουν να παίρνονται λόγω και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Πραγματοποίησε επίσης περιοδεία στα ναυτοχώρια της Χίου, Συκιάδα, Λαγκάδα, Καρδάμυλα, μιλώντας στους ναυτεργάτες του νησιού οι οποίοι τον υποδέχτηκαν στα καφενεία των χωριών.
Από τη συνέντευξη τύπου της ΠΕΜΕΝ και της Γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ, στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος των συνταξιούχων ναυτικών Χίου, μέλη του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, μέλη της «Ταξικής Ενότητας Οικοδόμων», και μέλη του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, ακολουθεί ρεπορτάζ από την τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΕΜΕΝ Σάββα Τσιμπόγλου:

«Το ΔΣ της ΠΕΜΕΝ εκτίμησε ότι απ’ το ν/σ της κυβέρνησης διαλύεται το ΝΑΤ και υπονομεύει, βάζει ταφόπλακα, στην κοινωνική ασφάλιση».
Γι αυτό το σκοπό κάλεσε όλους τους ναυτεργάτες ενενεργεία και μη, όλους τους εργαζόμενους συνολικά, μαζί με τα σωματεία τους και φορείς να κατέβουν στο δρόμο του αγωνα με ένα σύνθημα προς την κυβέρνση: «πάρτε πίσω το τερατουργημα.» «Αυτές είναι μόνο οι προτάσεις τις κυβέρνησης, η τρόικα ακόμα δεν έχει μιλησει. Έχουμε ήδη ένα αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, το οποίο παραμένει ανέπαφο και μαζί με το ν/σ της κυβέρνση και τις προτάσεις της τρόικας- δανειστών θα γίνουν ακόμα χειρότερες οι ρυθμίσεις. Η κοινωνική ασφάλιση για μας είναι το σύνολο της συντήρησης και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης, από τη στιγμη που γεννιέται κάποιος μέχρι τη στιγμή που πεθαίνει. Άρα δεν αφορά μόνο τους παλιούς συνταξιούχους ή για κάποους, ούτε μόνο τους νέους, μας αφορά όλους»
Ο λαός στους δρόμους μπορεί να ανατρέψει το σύνολο των αντεργατικων νόμων του κεφαλαίου.
Θα γίνει ενοποίηση των ταμείων (ενιαίος φορέας κοινωνικής ασφάλισης) επανεξεταση συνολικα του εργάσιμου βίου που κύριες και επικουρικές μειώνονται και δεύτερον κινητή και ακίνητη περιουσία περνάει στους φορείς με ιδιωτικόοικονομικά κριτήρια. 
Δεν υπερασπιζομαστε τους νόμους που έχουν ψηφιστεί, Κοτρουμανη Λοβέρδου κ.α., οι οποίοι έχουν καταργήσει τις συμβάσεις και έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα τις εργασιακές σχέσεις. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να διατηρήσει και να ενισχύσει τους παλιούς νόμους. Αυτή η πολιτικής της, η αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, δημιουργεί αύξηση των ελλειμμάτων και της ανεργίας και πτώση του ΑΕΠ. Αυτή η πολιτική της κερδοφορίας του κεφαλαίου, εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο με τα ίδια αποτελέσματα και είναι αδίεξοδη. Μιλάμε για ανατροπή αυτής της αδιέξοδης πολιτικής και αυτό καλούμε το λαό να κάνει. Το να λέμε γενικά αόριστα να παταξουμε την ανασφαλιστη εργασία είναι εύηχο. Εμείς λέμε να το κάνουν. Πάνω από 60.000 ανασφάλιστη εργασία στους ναύτεργατες. Σε ταξική κατεύθυνση να είναι οι αγώνες των εργαζομενων. 
Ειχαμε συνάντηση με τους υπουργούς ναυτιλίας και υγείας. 
Δεν έχουμε δικαίωμα να το δεχτούμε αυτό το νσ για τα λεφτά που έχουν δώσει οι εργαζόμενοι. 
Για την κρίση τα λέγαμε και στις διαπραγματεύσεις με τους εφοπλιστές και με το υπουργείο από το 2008 το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Η κρίση είναι υπερσυσορευση κεφαλαίου και κρίση υπερπαραγωγής. Και τα νέα στοιχεία που βγαίνουν από το παγκόσμιο οργανισμου εμπορίου δείχνουν ότι δεν βγαίνουνε απ την κριση. Γιατί εχει επιβράδυνση επειδή υπάρχει αναντιστοιχια παραγόμενου πλούτου και μισθωτής εργασίας. γι αυτό λέμε ότι τη λύση θα τη δώσουν οι εργαζόμενοι με την πάλη τους. Και μιλάμε για την ελληνική ναυτιλία που είναι πρώτη στον κόσμο σε χωρητικότητα πλοίων και με 5000 πλοία.
Η πρόταση μας ειναι πολύ συγκεκριμένη και λέμε ή με το κεφάλαιο ή με το λαό. Όσοι έχουν προσπαθήσει να είναι και με τα δύο έχουν χάσει και μαζί τους και ο λαός. Και για αυτό λέμε ότι είναι άχρηστοι και επιζήμιοι.»

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/