Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Η ΛΑ.Σ. για το Τοπικό Συμβούλιο της Δημ. Κοινότητας Βροντάδου, στις 13 -1-2016

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 ·

Βροντάδος, 14-1-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η παράταξή μας παραβρέθηκε, όπως  κάθε φορά δια των εκπροσώπων της στο Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου, στις 13-1-2016.
Μεταξύ  άλλων συζητήθηκε η αίτηση των κατοίκων της περιοχής Βελονά για τον καθαρισμό παρακείμενου ρέματος. Παραβρέθηκαν ενδιαφερόμενοι κάτοικοι που στήριξαν το αίτημα καθαρισμού του ανωτέρω ρέματος, στοχεύοντας όμως μέσω  αυτού  και στην τσιμεντόστρωση μέρους της  κοίτης του, επικαλούμενοι τεχνικές αστοχίες στο διερχόμενο αποχετευτικό αγωγό, μόνιμη απαλλαγή από καθαρισμούς του ρέματος, ευθύνη του Δήμου σε περίπτωση που  πληγούν από πλημμυρικά φαινόμενα κ.λπ.
Δηλώσαμε την αντίθεσή μας σε  κάθε  μορφής τσιμεντοποίηση των ρεμάτων και προτείναμε ότι είναι απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός  και η διατήρηση προσπελασιμότητας ακόμη και για  λόγους έκτακτης ανάγκης, προς την παραλιακή οδό, καθ’ όλο το έτος, πράγμα το οποίο αποτελούσε και το κύριο αίτημα των ενδιαφερομένων. Επί τη ευκαιρία, τονίσαμε για  άλλη μια φορά ότι κάθε επέμβαση σε χειμάρρους και ρέματα απαιτεί και μελέτη περιβαλλοντικών όρων.
Απαιτητό είναι να εκπονηθεί τέτοια μελέτη για όλους τους χειμάρρους του Βροντάδου.   
     
Όσον αφορά το θέμα λήψης απόφασης για την τοποθέτηση γαλάζιας σημαίας στις παραλίες του Βροντάδου, καταθέσαμε τον προβληματισμό μας για τον τρόπο, το φορέα διαχείρισης και τον απώτερο σκοπό χορήγησης των γαλάζιων σημαιών, ο οποίος δεν έχει σχέση με το δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών μας, αλλά την επερχόμενη επιχειρηματική και «τουριστική αξιοποίησή τους». Μπορεί αυτά τα φαινόμενα να μην είναι τόσο ορατά ακόμη στη Χίο  (όπως π.χ. «Γλάροι»), αλλά είναι καταστάσεις που δυστυχώς θα ακολουθούν τη ζωή μας.
Για  μας οι παραλίες μας είναι ενιαίες είτε φέρουν γαλάζιες σημαίες είτε όχι. Αποτελούν δημόσιο αγαθό και πρέπει να έχουν πλήρεις υποδομές.  Όχι όπως έμεινε άφτιαχτη η παραλία της Δασκαλόπετρας το περσινό καλοκαίρι.
Σε  κάθε περίπτωση, αν τίθεται θέμα να φέρει μια  παραλία του Βροντάδου γαλάζια σημαία, θα προτείναμε τη Δασκαλόπετρα, χωρίς να σημαίνει ότι οι άλλες θα πρέπει να αφεθούν στις τύχες τους.

Στη συζήτηση για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου και τον τρόπο διεξαγωγής του, ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Βροντάδου μας μετέφερε την προφορική πληροφόρηση που είχε από το Δήμαρχο ότι προτίθεται να προβεί, σε συνεργασία  με  πολιτικούς φορείς του τόπου, στη νομιμοποίηση της ρουκέτας ως προϊόν του εθίμου, την ίδρυση συλλόγου για το έθιμο κ.λπ.
Βασισμένοι αρχικά σ’ αυτά τα πρόχειρα στοιχεία  που μας μεταφέρθηκαν, δηλώσαμε ότι οι προτιθέμενες ενέργειες δεν αντιμετωπίζουν θέματα ασφαλείας και οργάνωσης του εθίμου, ούτε φανερώνουν την πραγματική βούληση της Δημ. Αρχής,  καθότι: α. το πρόβλημα απαιτεί συνολική θεώρηση και όχι αποσπασματική και β. η Δημ. Αρχή καθυστέρησε πολύ τις σχετικές διαδικασίες, οι οποίες έπρεπε να έχουν αρχίσει από την επομένη της διεξαγωγής του εθίμου και όχι εννιά μήνες μετά.
Τονίσαμε ότι ως ΛΑ.Σ. Δ. Χίου, έχουμε καταθέσει σε κάθε συζήτηση για το ρουκετοπόλεμο, από 22-4-2015 και μέχρι σήμερα, εμπεριστατωμένη εισήγηση: α. για το ρουκετοπόλεμο ως έθιμο, β. για τις παθογένειες που προκύπτουν από τη διεξαγωγή του, γ. προτάσεις για την οργάνωση εκ μέρους του Δήμου και των φορέων, δ. προτάσεις αυτοοργάνωσης εκ μέρους των συμμετεχόντων και ε. την απαιτούμενη πολιτική βούληση του Δήμου και της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε η μόνη παράταξη που καταθέτει πλήρη ατζέντα με προτάσεις για κάθε θέμα, σε κάθε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβούλιου Βροντάδου, παρά το γεγονός ότι η Τοπική Αρχή απαξιοί να τις λάβει υπόψη της ή ας αποδείξει με τα έργα της ότι κάνουμε λάθος.-

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/