Συνεχής ενημέρωση από τον 902
Π. Κουρουμπλής: Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν κάθε εξέταση ή νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 ·

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν κάθε εξέταση ή νοσηλεία τους σε ιδιωτική κλινική, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Οι ασφαλισμένοι ωστόσο «αναγκάζονται» να καταφύγουν στις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές κλινικές, εξαιτίας των μεγάλων αναμονών στα δημόσια νοσοκομεία, της υποβάθμισης και της συρρίκνωσής τους και τον ακρωτηριασμό των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μέχρι σήμερα και με βάση νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων πληρώνουν συμμετοχή 30% στο σύνολο των εξόδων νοσηλείας τους -Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο και εξετάσεις-, ενώ για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ η συμμετοχή είναι 50%.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, απαντώντας στην ερώτηση αν «θα επανεξεταστούν συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές», δήλωσε: «Εκεί θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Είναι δυνατόν ένας ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ που έχει και ιδιωτική ασφάλιση να πηγαίνει σε ιδιωτική κλινική και αυτή να ζητεί να αποζημιωθεί πρώτα από το κράτος και έπειτα από την ιδιωτική ασφάλιση; Από εδώ και στο εξής, όταν το κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει στις ιδιωτικές κλινικές μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο».
Οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελούν και έμμεση πριμοδότηση της ιδιωτικής ασφάλισης, αφού η εξ ολοκλήρου χρέωση των νοσηλίων στον ασφαλισμένο ευνοεί τα σχέδιά τους για επιπλέον συμβόλαια.
Σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρείες με τα συμβόλαιά τους υποχρεώνουν τους ασφαλισμένους να πληρώσουν επιπλέον 20% σε περίπτωση που δε χρησιμοποιηθεί -πρόσθετα- το τιμολόγιο του ΕΟΠΥΥ. Μ' άλλα λόγια, αναμένεται και αύξηση των ασφαλίστρων των εταιρειών κατά 20-30%.

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/