Αθήνα: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους - 45 λεπτά περνούσαν μπροστά από το ΣύνταγμαΚλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ερώτηση ΚΚΕ: Προβλήματα ωρομισθίων εκπαιδευτικών στις σχολές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 ·ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλλυλεγγύης

Θέμα: Προβλήματα ωρομισθίων εκπαιδευτικών στις σχολές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Για άλλη μια φορά φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι σχολές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, στελεχώθηκαν με ωρομισθίους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, με μεγάλη καθυστέρηση.                    
Οι σχολές άνοιξαν  στις αρχές του Σεπτέμβρη, αλλά οι πρώτοι ωρομίσθιοι προσεληφθήκαν στις 10 Νοέμβρη και κάποιοι  στα  μέσα Δεκέμβρη, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Από τότε, όλοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί παραμένουν απλήρωτοι και έρχονται αντιμέ­τω­ποι με την εξαθλίωση, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο αρμόδιος Πάρεδρος (ελεγκτικό συνέδριο- υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών), σε διάφορες περιφέρειες της χώρας, αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, με το «αιτιολογικό» ότι δεν έχει προβλεφθεί μείωση στο ωρομίσθιό τους, αντίστοιχη με τη μείωση των μισθών που προέβλεπε το νέο μισθολόγιο για τους μόνιμους, δημόσιους υπάλληλους!
Στη συνέχεια, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών των σχολών του ΟΕΑΔ με το διευθυντή του Γραφείου του νέου Υπουργού Εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς και να μη γίνει καμία μείωση στο μισθό, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι θα ήταν παράνομο να πληρωθούν χωρίς περικοπές (!), με τον εκπρόσωπο του Υπουργού να επικαλείται τους μνημονιακούς νόμους για το μισθολόγιο!
Η κυβέρνηση έδωσε ουσιαστικά το "πράσινο φως" για τη μείωση του ωρομισθίου των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, με την πρόθεσή της να εφαρμόσει στο ακέραιο τους μνημονιακούς νόμους.
Ταυτόχρονα, οι λιγότερες μέρες εργασίας, λόγω της καθυστερημένης πρόσληψης, έχουν σαν αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί να μην μπορέσουν το καλοκαίρι να μπουν στο ταμείο ανεργίας.  Αυτά τα ελάχιστα, όμως, χρήματα του επιδόματος ανεργίας είναι το μοναδικό έσοδο για τους περισσοτέρους τους μήνες της ανεργίας.
Τέλος, οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες της λειτουργίας των σχολών  του ΟΑΕΔ, εδώ και πολλά χρόνια. Δουλεύουν, ωστόσο, με το απαράδεκτο καθεστώς της ωρομισθίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για:
    Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.
    Να μη γίνει καμιά περικοπή στο ωρομίσθιο.
    Να προβλεφθεί επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς, για όλους τους μήνες της ανεργίας.
    Να μονιμοποιηθούν επιτέλους όλοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, που εργάζονται πολλά χρόνια με αυτό το απαράδεκτο καθεστώς.
Οι βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης
Ελένη Γερασιμίδου
Σταύρος Τάσσος
Μανώλης Συντυχάκης

Social Share

Podcast 902.gr

PODCAST ΚΝΕεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

για την προταση μομφης συριζα


Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόνα ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/