ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 ·


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ     
     Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός εν έτει 2014 να χάνονται άνθρωποι εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά κυρίως εξαιτίας της ανυπαρξίας υποδομών και μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

          Έχει καταστεί μόνιμο φαινόμενο από τις πρώτες καταιγίδες του χρόνου να πλημμυρίζουν πόλεις, δρόμοι, λαϊκές κατοικίες και χώροι δουλειάς, να τίθεται σε κίνδυνο η περιουσία, αλλά ακόμα και η ζωή των λαϊκών οικογενειών και δεν μπορεί πλέον να αποτελεί δικαιολογία για τη κυβέρνηση και τις περιφέρειες, τις τοπικές αρχές, η επίκληση των «εκτάκτων καιρικών φαινομένων».

          Τα πρόσφατα γεγονότα, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και όλων των αρμόδιων κρατικών φορέων που, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική που χρηματοδοτεί προκλητικά τους επιχειρηματίες και όχι τα αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη ζωή του λαού επιστημονικά έργα και υποδομές.

          Το ΚΚΕ απαιτεί να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία. Καλεί τα λαϊκά στρώματα σε διεκδίκηση και αγώνα για: Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών. Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων. Τώρα μέτρα συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία.

         

 ΑΘΗΝΑ 11/12/2014                     ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/