Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 ·



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Οι ΗΠΑ και οι «σύμμαχοί» τους προχώρησαν, όπως είχαν ανακοινώσει, σε αεροπορικές επιδρομές σε επαρχίες της Συρίας με το πρόσχημα του χτυπήματος στόχων του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», το οποίο οι ίδιες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους το προηγούμενο διάστημα στήριξαν και εξόπλισαν.
Οι επιδρομές αυτές, όπως κι οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλέτ Τσαβούσογλου, που έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργία «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία», δείχνουν τις πραγματικές στοχεύσεις των ιμπεριαλιστών.
Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα αυτή μεθόδευση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που χρησιμοποιούν το λεγόμενο ΙΚ ως πρόσχημα για να εντείνουν την επιθετικότητά τους στην περιοχή, να ενισχύσουν τον πολιτικό-στρατιωτικό ρόλο τους, να ανασυνθέσουν προς όφελός τους τις πολιτικές ισορροπίες στην περιοχή, να κερδίσουν έδαφος σε βάρος των ανταγωνιστών τους. Είναι η ίδια πολιτική, που για την ενίσχυση των συμφερόντων των μονοπωλίων αιματοκυλά τους λαούς της περιοχής και δυναμώνει τα μεταναστατευτικά ρεύματα εκατοντάδων χιλιάδων ταλαιπωρημένων ανθρώπων, που προσπαθούν να σωθούν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.

ΑΘΗΝΑ 23/9/2014                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/