Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 40ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 ·



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

 Με μεγάλη επιτυχία κορυφώθηκαν το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη οι τριήμερες εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Αττική, σε συνέχεια των πετυχημένων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα.
Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες αλλά και τους ανθρώπους όλων των ηλικιών που πλημμύρισαν το Πάρκο Τρίτση και τις πάνω από 200 εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Με τη μαζική τους συμμετοχή έδωσαν ζωντάνια στις πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις, στις συζητήσεις, στις συναυλίες και στα μουσικά αφιερώματα, στις δεκάδες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες μετατρέποντας το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή σε μια πραγματικά νεανική γιορτή, σε γιορτή της ελπίδας και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Χαιρετίζουμε τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ που δούλεψαν με αυταπάρνηση για το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν και συνεργαστήκαμε. Ιδιαίτερα τους πάνω από 100 μουσικούς, ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες, τα μαθητικά συγκροτήματα και τους ανθρώπους του αθλητισμού που συμμετείχαν και στήριξαν τις εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ στην Αττική και τους ακόμη περισσότερους που συνέβαλαν ώστε το ταξίδι του Φεστιβάλ να απλωθεί σε όλη τη χώρα. Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή σταθερά συνδυάζει πολλές μορφές τέχνης και καλλιτεχνικών ρευμάτων, δίνει βήμα στην πιο προοδευτική δημιουργία και αναζήτηση. Ενώ ταυτόχρονα μόνο στο Φεστιβάλ της Αττικής πραγματοποιήθηκαν:
- 9 θεματικές συζητήσεις
- 5 παρουσιάσεις θεματικών συλλογικών εργασιών
- Εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας
Παράλληλα λειτουργούσαν:
- 2 εκθέσεις
- 6 πολυχώροι με ξεχωριστή δραστηριότητα
- Διεθνούπολη, που φιλοξένησε 24 Κομμουνιστικές και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις νεολαίας από 21 χώρες
- Περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και κέντρων πρόληψης
- Χώρος συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά της Παλαιστίνης και για τα λαϊκά φροντιστήρια των λαϊκών επιτροπών

Οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στη χώρα, ότι είναι θεσμός, ριζωμένος βαθιά στο λαό και στη νεολαία του, που το στηρίζουν, το αγκαλιάζουν με τη συμμετοχή τους και συμβάλουν στην διεξαγωγή του.
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" αντέχει, δυναμώνει και ανανεώνεται γιατί είναι το Φεστιβάλ της νεολαίας του ΚΚΕ. Γιατί χτίζεται και λειτουργεί με τα πιο γερά "υλικά": τη συλλογικότητα, το μεράκι, την ανιδιοτέλεια, τη φαντασία, την καλή οργάνωση, την εθελοντική δουλειά χιλιάδων που δουλεύουν σαν ένας άνθρωπος. Γιατί αναδεικνύει τις διεκδικήσεις και τα όνειρα των νέων ανθρώπων και σταθερά φωτίζει το μέλλον, το δρόμο για να ζήσουν οι νέοι και νέες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων όπως τους αξίζει, χωρίς κρίσεις, φτώχεια, εκμετάλλευση.

Η επιτυχία του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή πανελλαδικά, περικλείει δυναμική ώστε το επόμενο διάστημα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων της νεολαίας. Για να δυναμώσει η πάλη με στόχο το σύνθημα του 40ου Φεστιβάλ: "Για να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων" (απολογία Νίκου Μπελογιάννη) Συνεχίζουμε!



Αθήνα 22 Σεπτέμβρη                                        Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/