Συνεχής ενημέρωση από τον 902
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 ·«Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του αντιδραστικού νόμου 4250/2014. Η μία πλευρά του, πολύ σοβαρή, είναι η διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης του προσωπικού των δημόσιων υπηρεσιών, εν προκειμένω της Περιφέρειας Αττικής. Εμείς το ονομάζουμε "χρονικό προαναγγελθέντων απολύσεων". Να δοθεί λοιπόν εντολή στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας να μην εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία. Να ανακληθεί όπου κι αν έχει προχωρήσει. Αυτή είναι η θέση μας, την επανακαταθέτουμε, όπως κάναμε και τον Ιούνη που πέρασε, στη διάρκεια της θητείας του προηγούμενου Συμβουλίου.
          Ο νόμος αυτός έχει ως βασικό στόχο την κατάργηση οργανισμών, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Δημόσιο. Την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών. Τη λειτουργία με κριτήρια κέρδους και ανταγωνιστικότητας, ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όσων υπηρεσιών παραμείνουν στο Δημόσιο. Υπηρεσίες όπου θα έχουν πρόσβαση λίγοι, ανάλογα με τον οβολό τους. Την επιθετική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Την αντικατάσταση των υπαλλήλων που είχαν σταθερή δουλειά με δικαιώματα από νέους, που θα παίρνουν 485 ευρώ για πέντε ή και περισσότερους μήνες, ανακυκλώσιμους, φθηνούς και ευέλικτους.
          Αυτό υπηρετεί η περίφημη διαδικασία "αξιολόγησης". Απόδειξη γι' αυτό είναι ότι καθημερινά πληθαίνουν οι εργαζόμενοι και στο Δημόσιο και στην Περιφέρεια, μέσω των αμαρτωλών ΜΚΟ, οι "διμηνίτες" - "εξαμηνίτες" χωρίς δικαιώματα και απολύονται εργαζόμενοι με σταθερές σχέσεις εργασίας.
          Γι' αυτό και ζητάμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση τόσο για τη διαδικασία "αξιολόγησης" του προσωπικού, όσο και συνολικά για το νόμο, να απαιτήσει την κατάργησή του. Γιατί εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας στην Περιφέρεια, με βάση τις συμφωνίες και τις απαιτήσεις της ΕΕ και τις επιθυμίες των πολυεθνικών επιχειρήσεων και μονοπωλίων.
          Ο νόμος συνεχίζει το κτίσιμο ενός κράτους ανοιχτού, φιλικού και εγκάρδιου για τους επιχειρηματίες, ελεύθεροι να καταληστεύουν, να ξεζουμίζουν και έπειτα να εγκαταλείπουν ό,τι τους φέρνει κέρδος, έστω και προσωρινό, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και χωρίς περιορισμούς και ελέγχους, με ειδικές οικονομικές ζώνες, απαγόρευση του συνδικαλισμού και άλλα. Και ταυτόχρονα κράτος αυταρχικό, κλειστό στις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του λαού, καταστολή στον αγώνα του, στις οργανώσεις του.
          Με την κατάπτυστη όμως διαδικασία της "αξιολόγησης", επιδίωξη είναι να γίνουν και οι υπάλληλοι συνένοχοι ή καλύτερα να επικρατήσει το "ο θάνατός σου, η ζωή μου". Τώρα κορυφώνεται και μια προπαγανδιστική επένδυση χρόνων για να περάσουν αυτές οι αλλαγές. Οι τεμπέληδες, τα πλαστά πτυχία κ.ά. Τα καταγγέλλουν αυτοί που τα δημιούργησαν.
          Εμείς ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με τα φαινόμενα που άνθισαν: Τη ρεμούλα, την κοπάνα. Είχαν και αυτά το σκοπό τους. Την ενσωμάτωση χιλιάδων ανθρώπων, τη φθορά συνειδήσεων. Έτσι έκαναν οι καπιταλιστές καλά τη δουλειά τους. Όμως η ενοχοποίηση των εργαζομένων αλλού αποσκοπεί. Στον κοινωνικό αυτοματισμό, στη διαίρεση και των ίδιων των υπαλλήλων στο Δημόσιο. Φύγε εσύ να μπούμε εμείς. Εκεί που οι εργαζόμενοι ήταν όμηροι, ολόκληρες οικογένειες για μια θέση, τώρα είναι όμηροι με την απειλή της πείνας. Να κλείσουν τα στόματα.
          Να δοθεί εντολή να μην υλοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο κατάπτυστος νόμος. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απαιτούμε την κατάργησή του. Να ανακληθούν όποιες τυχόν ενέργειες έχουν γίνει προς την κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου».


ΑΘΗΝΑ 24/9/2014                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/