Ανακοίνωση Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου για την ακύρωση των σεμιναρίων της λεγόμενης αξιολόγησης

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 ·


 Η μαζική αγωνιστική παρουσία γονιών και εκπαιδευτικών ακύρωσε το σεμινάριο για την αξιολόγηση που προωθούσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου
Συνάδελφοι/φισσες,
Η μαζική παρουσία γονιών από Καλλιμασιά, Νένητα, Λαγκάδα και άλλους Συλλόγους Γονέων της πόλης καθώς και η σημαντική παρουσία δασκάλων, έβαλε τη σφραγίδα της στο να σταλθεί σαφές αγωνιστικό διεκδικητικό μήνυμα ότι η αξιολόγηση της αγοράς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί αποτελεί το εργαλείο δρομολόγησης του νέου σχολείου της αγοράς, σχολείο της ΕΕ, που στηρίζει αταλάντευτα η κυβέρνηση. Οι συνάδελφοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι το My School (ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών) αποτελεί το μέσο που θα πλασάρει το σχολείο ή το Νηπιαγωγείο - επιχείρηση στο παρατηρητήριο εκπαίδευσης διαμορφώνοντας τους όρους άγριου ανταγωνισμού στη λογική των χορηγών και των manager.

Οι συνάδελφοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η αξιολόγηση θα σημάνει την περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών τους σχέσεων, την κατηγοριοποίησή τους, χιλιάδες απολύσεις καθώς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικής λειτουργείας του σχολείου.
Γι’ αυτό και η σημερινή διαμαρτυρία και στην πράξη ακύρωση τέτοιων προσπαθειών αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματά μας. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε βρισκόμενοι σε διαρκή επαγρύπνηση.
Η σημερινή διαμαρτυρία περιφρουρήθηκε από πολύ νωρίς το πρωί από μέλη του ΔΣ και έκλεισε με την ομιλία του Προέδρου του ΔΣ καλώντας τους συναδέλφους να εμβαθύνουν στον προβληματισμό, να βρίσκονται κοντά στο Σωματείο, την οργάνωση των αγώνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συλλογικά η επιθετικότητα κυβέρνησης – ΕΕ με κύριο στόχο ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που θα έχει στο επίκεντρο το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο και Νηπιαγωγείο, χωρίς επιχειρηματίες.
Αποδεικνύεται ότι η «αξιολόγηση» όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά συνολικά στο Δημόσιο (βλέπε διοικητικούς υπαλλήλους στα ΑΕΙ) ήταν το τυρί στη φάκα. Η κυβέρνηση εκβίασε χιλιάδες εργαζομένους να αποδεχτούν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, σε αντάλλαγμα να κρατήσουν μια επισφαλή δουλειά, με εργασιακές σχέσεις να ανατρέπονται και εργασιακά δικαιώματα να τσεκουρώνονται, με ήδη έτοιμα τα σχέδια για απολύσεις-διαθεσιμότητες και λογιών - λογιών περικοπές.
Το ΔΣ καλεί σε νέα κινητοποίηση αύριο 18/6/2014 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θωμά για να μην πραγματοποιηθεί η δεύτερη μέρα του σεμιναρίου.
Επίσης καλεί όλους και όλες στη Γενική Συνέλευση 19/6/2014 στις 10πμ στον Οίκο Χίο Διδασκάλων.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                  Τσίγκος Στέφανος
Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/