Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου: Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Χίου σχετικά με τον υποβιβασμό σχολείων.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 ·ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Χίου σχετικά με τον υποβιβασμό σχολείων.

Σε μια αίθουσα κατάμεστη πολιτών κάθε ηλικίας συνεδρίασε  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου στις 16-06-2014 με πρώτο, λόγω βαρύνουσας σημασίας, μεταξύ 50 θεμάτων τον υποβιβασμό των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων και την παραπέρα στάση του πάνω σ΄ αυτό το θέμα.
Εκτός των θεσμικών εκπροσώπων του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας, αποχωρούντων   και νεοεκλεγμένων, πήραν θέση και οι πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιμασιάς και Νενήτων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου.
Αποφασίστηκε τελικά η επίσκεψη στο νέο υπουργό Παιδείας, την οποία πρόκειται να πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους του Δήμου Χίου, της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, της Ένωσης Γονέων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιμασιάς & Νενήτων, του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών, της ΕΛΜΕ και όποιων άλλων φορέων επιθυμούν να αγωνιστούν κόντρα στην υποβάθμιση της Παιδείας, με σκοπό την κατάργηση της υπουργικής απόφασης και τη λήψη νέας που δε θα υποβαθμίζει τα παραπάνω δημοτικά σχολεία.
Η Λαϊκή Συσπείρωση και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω, στην κοινωνία, τονίζει και διαμηνύει ότι:
·      Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει να κάνει με το μπόι του λαού. Έτσι, κάθε  πολιτικό γεγονός ακουμπά στις ευθύνες που εμπιστεύτηκε ο λαός στους αντιπροσώπους του. Δυστυχώς, το μήνυμα που έλαβε η συγκυβέρνηση ήταν να προχωρήσει και να περατώσει το έργο που όφειλε έναντι των επιταγών του ΟΟΣΑ, της  Ε.Ε. και της επιτελούμενης από αυτούς  κοινωνικής βαρβαρότητας.
·      Τα προβλήματα λειτουργίας και ύπαρξης των σχολείων δεν λύνονται με «οικονομία κλίμακας» ούτε με συγχωνεύσεις και καταργήσεις μικρών «μη αποδοτικών μονάδων», όπως θέλει να τις χαρακτηρίζει η Έκθεση του ΟΟΣΑ του 1996. παρ. 58 & 61 και η αντίστοιχη του 2011 στον πρόλογο.
·      Διαφωνεί ριζικά με την αρχική πρόταση του Δημάρχου για «ενεργοποίηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, για ρύθμιση και αλλαγή του νόμου», μια και η πρωτοβουλία κινήσεων για μια τέτοια διεκδίκηση θα πρέπει να είναι του Δημοτικού  Συμβουλίου, των αρμόδιων φορέων και όχι των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, που είναι μέρος του προβλήματος, υπεύθυνοι οι τοπικοί βουλευτές για τη σημερινή κατάντια.
·      Καταδικάζει κάθε άποψη που εκφράστηκε από μέλη της συμπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία θεωρεί τον αγώνα χαμένο πριν ακόμα αρχίσει, τονίζοντας ότι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες αν δεν είναι συνεχείς, δεν έχουν καμιά αξία.

   Τέλος  θυμίζει την παρακαταθήκη του Δ. Γληνού που αφορά την Παιδεία ως λαϊκό αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα: «Τα προβλήματα των σχολείων είναι κοινωνικά προβλήματα. Δεν επιλύονται δια παρακλήσεων, αλλά με  κοινωνική επιβολή».
 
 Σε μια τέτοια κατεύθυνση θα κινηθεί η Λαϊκή Συσπείρωση, αποδίδοντας ευθύνες στα κόμματα που στήριξαν και υλοποιούν τις αντιλαϊκές  πολιτικές, μια από τις  οποίες είναι και η υποβάθμιση ή η κατάργηση σχολικών μονάδων, η συνειδησιακή υποταγή και ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών λειτουργών μέσω  της ποσόστωσης της  αξιολόγησης και τέλος η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και η μετατροπή της σε θεραπαινίδα της πλουτοκρατίας.

17-06-2014

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/