Συνεχής ενημέρωση από τον 902
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 ·

        Βοά το δράμα των τοξικομανών στις πιάτσες της χώρας και σε χιλιάδες ελληνικά σπίτια και οι μόνοι που δεν ακούν αυτή τη βουή είναι η ΕΕ και βέβαια η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που συνεχίζουν την ίδια αποτυχημένη αδιέξοδη πολιτική του δήθεν περιορισμού της βλάβης.
        Τα επίσημα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά για τη ραγδαία επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των χρηστών, για την περιθωριοποίησή τους, για τα τραγικά αδιέξοδα που η κρίση έχει πολλαπλασιάσει.
        Η εμμονή της κυβέρνησης στην αποτυχημένη πολιτική δεν είναι τυχαία. Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετεί αφ’ ενός αδιαφορεί για τις ζωές των ανθρώπων όταν μάλιστα αυτές δεν αποφέρουν οικονομικό κέρδος και αφ’ ετέρου γιατί η κατάντια ενός μέρους ανθρώπων αποτελεί φόβητρο για τους υπόλοιπους για να μην διαμαρτύρονται ενάντια στο σύστημα και την αντιλαϊκή πολιτική που γεννούν και φουντώνουν τα λαϊκά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης.
        Την πολιτική αυτή με διάφορες παραλλαγές την υποστηρίζουν διαχρονικά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρόλο που η πραγματικότητα αμείλικτη τους δείχνει το τραγικό πρόσωπο της κόλασης των ναρκωτικών.
        Το ΚΚΕ παλεύει για να μην υπάρξει συμβιβασμός του λαού και της νεολαίας με το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, γιατί γνωρίζει ότι και σήμερα υπάρχει τρόπος να περιοριστεί δραστικά, αρκεί να παρθούν αποφασιστικά μέτρα πρόληψης του φαινομένου. Αρκεί να δοθεί η ευκαιρία στους χρήστες να αλλάξουν και να νικήσουν την εξάρτηση μέσα από στεγνά προγράμματα θεραπείας και επανένταξης. Είναι τουλάχιστον ανήθικο και δείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής και στο ζήτημα των ναρκωτικών τα στεγνά προγράμματα που υπάρχουν - και αποδεδειγμένα έχουν αποτελέσματα - να υποχρηματοδοτούνται. Το ΚΕΘΕΑ π.χ. έχει να κάνει προσλήψεις 7 χρόνια την ίδια ώρα που ενισχύονται μόνο προγράμματα υποκατάστασης, οι δε ιδιώτες με τη βούλα της κυβερνητικής πολιτικής αλωνίζουν ασύδοτοι.
        Παρά τις διαπιστώσεις του ΟΗΕ ότι το νέο πρόβλημα είναι οι εξαρτημένοι από μεθαδόνη, οι θάνατοι εξαιτίας της μεθαδόνης δε φαίνεται να απασχολούν τους υπεύθυνους.
        Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Να απαιτήσουν για άλλη μια φορά «ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις». Να συστρατευτούν μαζί με το ΚΚΕ στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία.
        Απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση θέσπιση προγράμματος για την πρωτογενή πρόληψη που θα στοχεύει πρώτα στα αίτια και όχι μόνο στα αποτελέσματα της τοξικομανίας. Εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά να έχουν δωρεάν δυνατότητα θεραπευτικής φροντίδας. Να αναπτυχθούν τα δωρεάν στεγνά θεραπευτικά προγράμματα με αποφασιστική χρηματοδότηση και να επεκταθούν ιδιαίτερα στις φυλακές.
Να λειτουργήσουν ειδικά προγράμματα κατάρτισης – απασχόλησης για να βρίσκουν δουλειά οι πρώην χρήστες.

ΑΘΗΝΑ 25/6/2014                                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/