Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από τους συνταξιούχους την Τρίτη 14/12/21 στις 10.30

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 ·

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι-σσες,τα σωματεία συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ και ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου, καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε κλιμάκωση του αγώνα μετά την μεγαλειώδη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα με καταρρακτώδη βροχή στις 8 του Οκτώβρη και πορεία στο Μαξίμου, όπου παρά το ραντεβού δεν κατέστη δυνατή  η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Τα ζητήματα της ακρίβειας στην ενέργεια, στα είδη πλατιάς κατανάλωσης ,στην υγεία που τα πάντα ανάγονται στην ατομική ευθύνη.Η κυβέρνηση προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της υγείας ,επιβάλει και πρόστιμο 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών το μήνα που είναι ανεμβολίαστοι. Αρνούμενη τη διενέργεια μιας πλατιάς οργανωμένης καμπάνιας πειθούς στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των διστακτικών λαϊκών ανθρώπων για τον εμβολιασμό. Απαιτούμε να αποσύρει άμεσα την απόφαση αυτή και καλούμε όλους τους συνταξιούχους να τηρούν τα μέτρα προστασίας, να φορούν μάσκες, να εμβολιαστούν, αξιοποιώντας τα επιτεύγματα της επιστήμης, που όμως δεν αποτελούν πανάκεια.

Θεωρούμε απαράδεκτο  επίσης το γεγονός που όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις έφτασαν τις συντάξεις  να μη φτάνουν ούτε για 15 μέρες ,να πετούν και ένα αντίδωρο 250 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στους χαμηλοσυνταξιούχους ,όταν  τα 210 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν είναι κοροϊδία όταν έχουμε πληρώσει 410 εκ.ευρώ μόνο φέτος με την εισφορά αλληλεγγύης ,ενώ του χρόνου θα αφαιρεθούν 398 εκ.ευρώ.

Οι συνταξιούχοι σε κάθε νομό, από τον Εβρο εως την Κρήτη ,κινητοποιούμαστε την Τρίτη 14/12/21 στις 10.30 και διεκδικούμε

-Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών ,δημιουργία μονάδων εντατικής θεραπείας ,επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

-Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ταυτόχρονη μείωση τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

-Να αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.

-Να αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις  και για την 13η και 14η σύνταξη ,αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/12/21 ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΝΗΣΙΑ

ΤΟ Δ.Σ

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/