Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Επίταξη ιδιωτικού τομέα Υγείας σε ...λογικές τιμές ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 ·

Επίταξη ιδιωτικού τομέα Υγείας με λογική αποζημίωση των κλινικαρχών μέσω της επίταξης του ιδιωτικού τομέα ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ για την Υγεία στη Βουλή.

Υποστήρισε πως πρέπει να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και συμπλήρωσε ότι «προφανώς θα υπάρχει μια αποζημίωση αλλά όχι στο τριπλάσιο». Πέρα από το τίμημα της δήθεν επίταξης η συγκεκριμένη τοποθέτηση πηγάζει από την θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί συνύπαρξης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που και η πανδημία απέδειξε ότι τελικά οι κλινικάρχες θησαυρίζουν από τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να υπενθυμίζει το ΚΚΕ στο λαό ότι επί των ημερών του στην διακυβέρνηση έκλεισαν νοσοκομεία όπως για παράδειγμα το Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα και στο Θώρακος στην Πάτρα. Ο Π. Σκουρλέτης ισχυρίστηκε ότι δεν πρέπει ασκείται αυτή η κριτική διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιξε ...ΤΟΜΥ. Επίσης έφτιαξε το νοσοκομείο της Σαντορίνης ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου! 

Νέο εξορθολογισμό του ΕΣΥ και όχι μπαλώματα ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς. Στο όνομα του εξορθολογισμού ενισχύθηκε ξανά και ξανά η εμπορευματοποίηση της Υγείας και επί ΠΑΣΟΚ, μειώθηκε η κρατική χρηματοδότηση και αυξήθηκε η ατομική δαπάνη για περίθαλψη και φάρμακα. 

Η Μαρία Αθανασίου από την «Ελλ. Λύση» μίλησε για εσφαλμένες επιλογές της κυβέρνησης στην πανδημία και κατέδειξε ότι το κόμμα της κάνει πολιτικά παιχνίδια με τον εμβολιασμό που δείχνει να μην τον θεωρεί αναγκαίο κατά της πανδημίας.   

Η Μαρία Απατζίδη από το ΜΕΡΑ25 ανέφερε ότι η διαχείριση της πανδημίας είναι αποτέλεσμα της «νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας» της κυβέρνησης προς όφελος των δικών της ολιγαρχών.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/