Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Κατάθεση στεφανιών για την Πρωτομαγιά στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 ·

Στεφάνι θα κατέθεσει αύριο 1η Μάη προς τιμή της εργατικής τάξης και των αγώνων της, η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ και οι οργανώσεις της ΚΝΕ. Το στεφάνι θα κατατεθεί στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης (νότια πλευρά του λιμανιού) στις 10πμ. Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή αναφέρει:

Στο δρόμο των εργατών της Θεσσαλονίκης το Μάη του 1936.
Στο δρόμο των εργατών του Σικάγο του 1886.
Στο δρόμο των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή από τους ναζί την Πρωτομαγιά του 1944.

Το ΚΚΕ δίνει το χέρι του στους εργάτες και τις εργάτριες, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας, στους νέους εργαζόμενους και εργαζόμενες, στους μετανάστες και πρόσφυγες, στους ανέργους.
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα και μνήμης, μέρα τιμής για την εργατική τάξη, για την προσφορά της στην κοινωνική πρόοδο, στην πάλη για μια νέα κοινωνία, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική.

Τώρα περισσότερο από ποτέ!
Ο καπιταλισμός είναι ο ορατός, αλλά όχι ανίκητος εχθρός.
Κυβέρνηση, ΕΕ, μεγάλη εργοδοσία ετοιμάζουν τη νομοθέτηση της 10ωρης δουλειάς. Για πρώτη φορά μετά την κατάργηση του 10ωρου το 1920, η κυβέρνηση επαναφέρει το 10ωρο παρουσιάζοντάς το ως «πρόοδο»!

Το νομοσχέδιο βάζει μπουρλότο στη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων. Με το νομοσχέδιο πλέον το πόσο δουλεύουν, αμείβονται, ξεκουράζονται οι εργαζόμενοι θα καθορίζεται από την ατομική συμφωνία κάθε μεμονωμένου εργαζόμενου με την εργοδοσία. Παράλληλα επιχειρείται να δοθεί πλήγμα στα εργατικά συνδικάτα, θέτοντας ασφυκτικούς περιορισμούς στο απεργιακό δικαίωμα και συνολικά στη συνδικαλιστική δράση για να έχει λυμένα τα χέρια η εργοδοσία να ξεσαλώνει στις πλάτες των εργαζομένων.

Το γεγονός ότι όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις έβαζαν και από ένα λιθαράκι στην ενσωμάτωση των Οδηγιών της ΕΕ για τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» δεν καθιστά λιγότερο ένοχη την κυβέρνηση της ΝΔ. Καθιστά εξίσου εγκληματικές όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. Διατήρησαν και χειροτέρευαν διαρκώς το νομοθετικό πλαίσιο της ευελιξίας και του χτυπήματος στον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις των μεγάλων ομίλων και της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή ο στόχος της καπιταλιστικής κερδοφορίας δεν υπηρετείται μόνο με την ένταση της εκμετάλλευσης, αλλά και με τους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς.

Η χώρα μας είναι βουτηγμένη «ως το λαιμό» στα επικίνδυνα, πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που στόχο έχουν να ανακόψουν την επιρροή των ανταγωνιστών τους, της Κίνας, της Ρωσίας κ.ά. Ολη η περιοχή μυρίζει μπαρούτι. Το ενδεχόμενο ακόμα και μίας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία είναι ορατό. Η χώρα μας, αποτελώντας ορμητήριο του ΝΑΤΟ, έχει μετατραπεί σε στόχο.

Στο φόντο αυτών των επικίνδυνων ανταγωνισμών στην περιοχή, το «παζάρι» ανάμεσα στις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις Ελλάδας - Τουρκίας αναβαθμίζεται και προετοιμάζεται συμβιβασμός για τη συνεκμετάλλευση στην Ανατ. Μεσόγειο και το Αιγαίο, νέα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, με μεσολαβητές τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτές οι εξελίξεις είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Ο αγώνας για την αποδέσμευση της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και τα σχέδιά τους, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου είναι ζήτημα ζωής!

Στεφάνι με ανακοίνωσή της θα καταθέσει και ο Σύλλογος Φίλων και Απογόνων Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας  - ΠΕΑΕΑ  παράρτημα ΧΙΟΥ στις 10:30πμ. 

Τιμάμε τους ηρωικούς αγώνες και τους νεκρούς της εργατικής τάξης του νησιού μας,  που ως πρωτοπόροι εργάτες και ναυτεργάτες  θυσιάστηκαν  στα  «κάτεργα» της αστικής τάξης ( Ταμπάκικα, γιαπιά, Μεταλλεία Κεράμου, ποντοπόρα πλοία) και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης, αναφέρει στην ανακοίνωσή του. Συνεχίζοντας αναφέρει:

ΤΙΜΑΜΕ τους εκτελεσμένους και δολοφονημένους αγωνιστές στον Ισπανικό εμφύλιο  και τη γερμανική  κατοχή :

·  Τους γιατρούς Σιδερίδη Γιάννη  απ’ τη Λαγκάδα και τον  Πασχάλη Πασχαλίδη απ’  τη Σμύρνη.

·    Τους γεωπόνους Μαρουκάκη Δημήτρη απ’ τα Μεστά και τον Ευαγγελινό Δημήτρη απ’ τον Κάμπο.

·    Τους εργάτες και ναυτεργάτες Μπουρέκα Νικόλα απ’ τον άγιο Θωμά,  το Μαρτάκη Ευάγγελο απ’ τα Μικρασιατικά παράλια, τον  Πανέρη  Γιάννη απ’ το Βασιλεώνικο, τον Κούνουπα  Κώστα απ’ τη Λαγκάδα,  το Μαυράκη  Μανώλη απ’ το Βαρβάσι τον Πήττα Ιωάννη  απ’ τον άγιο  Ιωάννη Πρόδρομο, το Ραπίτη Δημήτρη απ’ τα Ταμπάκικα. 

·   Τον εκτελεσμένο κομμουνιστή  εργάτη με τους 200 κομμουνιστές στην Καισαριανή  την 1η ΜΑΗ του 1944 Γιάννη Αμπαζή.  

·    Τους εργάτες και ναυτεργάτες, που πρόσφεραν αφειδώλευτα τη ζωή τους για τα ιδανικά  της εργατικής τάξης.

Αργότερα στον ίδιο χώρο στεφάνια θα καταθέσουν μια σειρά άλλων φορέων.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/