Αθήνα: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους - 45 λεπτά περνούσαν μπροστά από το ΣύνταγμαΚλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Προσφυγικό: Προετοιμασία για νέα μαζική αγωνιστική απάντηση στη δημιουργία νέας φυλακής στο Θόλος με περικύκλωση του λιμανιού

Τρίτη 20 Απριλίου 2021 ·


Η μια απόφαση μετά την άλλη προμηνύουν μαζική κινητοποίηση στη συμβολική περικύκλωση του Λιμανιού το Σάββατο στις 11:30 το πρωί. Τη συγκέντρωση καλούν η Επιτροπή Αγώνα αιρετών και κατοίκω Χίου με τα Τοπικά Συμβούλια Λαγκάδας, Συκιάδας, Βροντάδου και με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας όπως λένε χαρακτηριστικά. Με μια χαρακτηριστική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου δήλωσε την πρόθεση για ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στη δημιουργία νέας δομής στο Θόλος και το νέο σύμφωνο κυβέρνησης - ΕΕ.

Στην κινητοποίηση καλούν με αποφάσεις τους ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου, το Εργατικό Κέντρο Χίου, το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου, το ΤΕΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, η ΟΕΒΕ, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, ο Σύνδεσμός Κληρικών Χίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και η ΕΛΜΕ Χίου.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής αγώνα ανφέρεται : «Διατρανώνουμε την θέλησή μας προς την κυβέρνηση και τον υπουργό της, που χθες μας μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για νέα εισβολή των ΜΑΤ και των άλλων δυνάμεων καταστολής στο νησί μας, ότι δεν πτοούμαστε και θα πράξουμε ξανά όλοι οι Χιώτες το χρέος μας στο Θόλος και όπου αλλού χρειαστεί! Να μην ξεχνάμε τα λόγια του Ρήγα Φεραίου, μιας και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια απελευθέρωσης, ότι το πιο ιερό από όλα τα δίκαια και το πιο απαραίτητο από τα χρέη του λαού, είναι να αντιστέκεται, απέναντι στη διοίκηση που βιάζει, αθετεί και καταφρονεί τον ίδιο και τα δικαιώματά του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε συνέλευση προχωρά ο ΦΟΚ (Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων) για το ίδιο θέμα, της δημιουργίαςνέου χοτ σποτ στο Θόλος την Κυριακή.

Ακολουθεί η αρχική ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα αιρετών και κατοίκων:

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ!

Συνεχίζουν ακάθεκτοι, κυβέρνηση και υπουργός μετανάστευσης κ. Μηταράκης αφενός στη διαστρέβλωση γεγονότων, αφετέρου στην επιτάχυνση των διαδικασιών για το Θόλος , προκειμένου να περάσει η εγκληματική κυβερνητική πολιτική στα νησιά μας, ιδιαίτερα με το νέο σύμφωνο με την Ε.Ε., που γκριζάρει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα επί Ελληνικού εδάφους προκειμένου να στηθούν οι φυλακές της Ευρώπης.

Την ώρα που κορυφώνεται η πανδημία και οι νεκροί πλησιάζουν πάλι τους εκατό, η έγνοια της κυβέρνησης είναι να πέφτουν οι υπογραφές για να ξεκινήσουν το συντομότερο τις εργασίες , θορυβημένοι και από τα αποτελέσματα των Λαϊκών συνελεύσεων στα χωριά.

Από «κοντά» ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή Χίου, επαναλαμβάνουν ως καλοί μαθητές κάθε φορά αυτά που τους πλασάρουν , για να γυρίσουν την όλη κατάσταση σε βάρος του Χιώτικου λαού, ενώ γνωρίζουν ότι στη συντριπτική του πλειοψηφία αγωνίστηκε και είναι έτοιμος ξανά να αγωνιστεί, ενάντια στα σχέδια που εξυφαίνουν μαζί κυβερνητικοί και ευρωπαίοι εταίροι επικουρούμενοι από τις τρικλοποδιές και υπονομεύσεις της δημοτικής αρχής.

Στις τελευταίες συνελεύσεις σε Συκιάδα και Λαγκάδα, ενώ οι κάτοικοι αλλά και οι φορείς, οι οποίοι παρευρέθηκαν, ξεκάθαρα διατράνωσαν τη θέλησή τους πως δεν θα περάσουν τα σχέδια γκριζαρίσματος των νησιών μας και της Χίου, ο δήμαρχος Χίου όσο και τα στελέχη του εξακολουθούν να παπαγαλίζουν το ίδιο τροπάριο:

Ορισμός θέσης μιας νέας δομής , όχι στο Θόλος , αλλά εκτός αστικού ιστού, (λες και θα έχει καμιά διαφορά) ενώ την ίδια στιγμή ο δήμαρχος και οι 13 πρόθυμοι σύμβουλοι του που ψήφισαν με τα δυο χέρια ΝΑΙ στις Μπαμπακιές κοροϊδεύουν τους συνδημότες μας υποστηρίζοντας δήθεν πως ψήφισαν απλά για ένα μικρό κλειστό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης παραβλέποντας εσκεμμένα τις πραγματικές προθέσεις και τις ξεκάθαρες εξαγγελίες του «Χιώτη» υπουργού για 4πλή δομή-φυλακή χιλιάδων ανθρώπων.

Ας τους θυμίσουμε λοιπόν τι έλεγε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τα πρακτικά στα πιο βασικά της σημεία για να μάθει και ο κόσμος ποιος κοροϊδεύει ποιον:

1) Άμεση αποσυμφόρηση του νησιού με χρονοδιάγραμμα 2) Κλείσιμο της ΒΙΑΛ και απόδοση της στο Δήμο 3) Κατάργηση του γεωγραφικού περιορισμού 4) Κατάργηση της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας 5) Η μόνη λειτουργία που αφορά στο μεταναστευτικό πάνω στο νησί θα είναι αυστηρά η καταγραφή και ταυτοποίηση (ούτε εξέταση Ασύλου, ούτε ΠΡΟΚΕΚΑ ,ούτε φιλοξενία ) και 6) καμία εμπλοκή των Μ.Κ.Ο. στην όλη διαδικασία!

Αλήθεια τί από τα παραπάνω έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και ο υπουργός της; Επί της ουσίας ΤΙΠΟΤΑ.

Αυτό το τίποτα , έρχεται και μας διαφημίζει ο δήμαρχος και μας εγκαλεί να τοποθετηθούμε και μας παριστάνει δήθεν τον τιμητή των αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου, που τις κάνει κουρελόχαρτο κάθε φορά που «εκπροσωπεί» τη Χίο μπροστά στον υπουργό και τον πρωθυπουργό.

Μας παριστάνει τον αδιάβαστο , για το νέο καταστροφικό Σύμφωνο Μετανάστευσης, αλλά είναι αδιάβαστος και στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!

Προσποιείται ότι το θέμα είναι πού θα γίνει η δομή και όχι ότι είναι ζήτημα καθοριστικό για το νησί μας και τα νησιά μας να μην υπάρξει τέτοια δομή-φυλακή.

Γι αυτό κάνει, πως δεν καταλαβαίνει τι θα πει να μην υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός .

Γι αυτό κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να μη γίνεται το άσυλο στη Χίο και στα νησιά.

Γι αυτό δεν μιλά για να μην υπάρχει ΠΡΟΚΕΚΑ (δηλαδή Φυλακή).

Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή με περίσσια υποκρισία τάσσονται δήθεν εναντίον του νέου συμφώνου μετανάστευσης της ΕΕ, όταν γνωρίζουν ότι αυτό συνδέεται άμεσα με το «πλάσμα δίκαιου» που γκριζάρει τα σύνορα και ταυτόχρονα υλοποιεί την πολιτική των υπερδομών, στρατόπεδων συγκέντρωσης , που περιέγραψε η επίτροπος Γιόχανσον, με τα οποία συμφωνούν και κόπτονται για να προτείνουμε θέση !!!

Αλήθεια , ποιόν κοροϊδεύουν ??

Ξεχάσαμε την πρόταση του δημάρχου για τις Μπαμπακιές με την παραχώρηση δεκάδων στρεμμάτων στο πουθενά; Ξεχνάμε ότι η πρόταση για το Θόλος είναι πρόταση του αντιδημάρχου και αναπληρωτή δημάρχου κ. Ξενάκη?

Εμείς λοιπόν ως Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου έχουμε ξεκάθαρες θέσεις διαμορφωμένες μέσα από τους αγώνες του Χιώτικου λαού.

Δεν ψάχνουμε τοποθεσία , γιατί δεν θέλουμε τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας.

Μιλάμε ξεκάθαρα μόνο για χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης συγκεκριμένης χωρητικότητας- κατ΄ ανώτατο όριο το 500- γιατί λέμε το Άσυλο να γίνεται είτε στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ είτε στις χώρες προορισμού είτε στην ενδοχώρα για όσους το επιθυμούν σε αξιοπρεπείς χώρους και συνθήκες.

Εμείς όταν βλέπουμε τα εκατομμύρια της ΕΕ για τις φυλακές της, δεν τα μεταφράζουμε σε μπίζνες με τους ημέτερους και τις εξαγορές συνειδήσεων , όπως κάνει η κυβέρνηση με τον υπουργό και τους εδώ παρατρεχάμενους , αλλά βλέπουμε τους κινδύνους από την πολιτική της Τουρκικής κυβέρνησης, που εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες και γκριζάρει τα νησιά μας.

Βλέπουμε ότι μυρίζει μπαρούτι η περιοχή από τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και προκρίνουμε την προστασία τη δική μας και των παιδιών μας , απέναντι στα γεωπολιτικά παιχνίδια , αντί το ¨σφάξε με αγά μου να αγιάσω¨ , που το έχουμε πληρώσει και ως λαός και ως νησί.

Υπάρχει λοιπόν κοινός τόπος συζήτησης και μας εγκαλούν η κυβέρνηση, ο υπουργός και ο δήμαρχος?

Κανένας! Γι' αυτό και όλοι μαζί θα δώσουμε ξανά και ξανά όσες μάχες και αν χρειαστούν για να υπερασπίσουμε το νησί μας για να καταλάβουν ότι θα επικρατήσει το σύνθημα «Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά».

Αυτό κάναμε στο Αίπος, αυτό θα κάνουμε και πάντα, όσες υπογραφές και να βάζουν, όση καταστολή και να επιστρατεύουν , θα νιώσουν και πάλι την οργή του λαού, γι αυτό και αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες οι κυβερνώντες και οι ντόπιοι πρόθυμοι συνεργάτες τους για ότι, κι αν συμβεί αν επιχειρήσουν τα ίδια ξανά!

Τέλος ο Σύλλογος Δασκάλων λέει χαρακτηριστικά: "Η κυβέρνηση και ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης μέσα στην πανδημία, με τους νεκρούς συνεχώς να αυξάνονται, συνεχίζουν ακάθεκτοι και επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία νέας δομής στο Θόλος, ενώ ο υπουργός αφήνει υπονοούμενα για νέα εισβολή των ΜΑΤ στο νησί. Η διαχρονική εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων συνεχίζεται, ιδιαίτερα με το νέο σύμφωνο με την ΕΕ, που γκριζάρει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα επί ελληνικού εδάφους με σκοπό να στηθούν οι νέες φυλακές. Από τη μια αυτό και από την άλλη συνεχίζονται οι επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και μελών – κρατών της ΕΕ καθώς κι άλλων τρίτων κρατών στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες γεννάνε την προσφυγιά και τον πόλεμο.
Δε θα επιτρέψουμε στο νησί μας να στηθεί νέα φυλακή.
Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά!
Απεγκλωβισμός των προσφύγων τώρα! Να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ!"

Social Share

Podcast 902.gr

PODCAST ΚΝΕεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

για την προταση μομφης συριζα


Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόνα ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/