Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Σημαντικές αποφάσεις συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση ενάντια στην κρατική βία για μέτρα σε υγεία και παιδεία μετά το κάλεσμα του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 ·

Ύστερα από το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στην αυριανή κινητοποίηση στις 11πμ, ανταποκρίθηκαν με αντίστοιχες αποφάσεις το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο (ΣΕΣΝΟΧ), το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, οι ΟΤΑ Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ. Με κοινό αίτημα, μεταξύ άλλων, την άμεση επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, άμεσα και χωρίς αποζημίωση, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, συναντιώνται οι φορείς στο δρόμο του αγώνα.

"Ένας χρόνος πέρασε από την έναρξη της πανδημίας και ολόκληρη η Ελλάδα είναι πάλι στο κόκκινο", επισημαίνει στο κάλεσμα συμμετοχής του ο ΣΕΣΝΟΧ, στην αυριανή κινητοποίηση. 

Και συνεχίζει: "Το δημόσιο σύστημα υγείας αφήνεται ανοχύρωτο μπροστά στο τρίτο κύμα αφού οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του και θωράκιση των υγειονομικών, της υγείας του λαού, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου και έχει μείνει αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας με παγιωμένα κενά και ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, την ίδια στιγμή που κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού"... "Τόσο για την πανδημία όσο και για τους λαϊκούς-εργατικούς αγώνες που απαντούν στα μέτρα, η κυβέρνηση αξιοποιεί ως φάρμακο, την ένταση της καταστολής. Προσπαθεί, να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μέσω της αστυνομοκρατίας και μέσω της δημιουργίας μιας βιομηχανίας δικογραφιών σε βάρος διαδηλωτών και συνδικαλιστών, θέλει να έχει ελεύθερο το πεδίο, με τους εργάτες και τη νεολαία φιμωμένους, για να υλοποιήσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει έτοιμα στο συρτάρι.

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με θάρρος και δύναμη μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα".

O ΣΕΣΝΟΧ διεκδικεί:

"• Μαζικά, επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με ευθύνη κράτους, ΕΟΔΥ και εργοδοσίας, με συνταγογράφηση στον πληθυσμό. Ιχνηλάτηση με επιστημονικά κριτήρια και όχι στη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους, το οποίο θα έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές. 
Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 
Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Περιφερικά Ιατρεία)   
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, ανισηπτικά κλπ) και διαγνωστικών εξετάσεων.
Συχνός έλεγχος στους μεγάλους εργασιακούς χώρους (Νοσοκομείο, γηροκομεία, Στρατόπεδα, Φυλακές, Σχολεία, ΒΙΑΛ κλπ) .  Έλεγχος στους χώρους δουλειάς να τηρούνται οι αποστάσεις σε μονάδες παραγωγής, γραφεία, αποθήκες κλπ." 


Στο ίδιο μήκος κύματος, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ τονίζει:

"Μας καλούν να σταματήσουμε να διεκδικούμε εν καιρώ πανδημίας ,ενώ δεν σταματάνε να ψηφίζουν δεκάδες νόμους στα εργασιακά,στην παιδεία,στην υγεία,χρησιμοποιώντας την αστυνομική τρομοκρατία .Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν στον γύψο.
Στην Χίο μετά την πάνδηλη αντίθεση του Χιακού λαού να μην υπάρχουν στρατόπεδα –φυλακές για τους κατατρεγμένους των πολέμων από τους συμμάχους μας,προετοιμάζουν το έδαφος για την δημιουργία στρατοπέδου στο Θόλος .Μετά την περσινή βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ σχεδιάζουν νέα επίθεση στον εχθρό λαό."

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου καλεί στη συγκέντρωση τονίζοντας ότι: "Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να ψηφίζει νέα αντεργατικά μέτρα και γι’αυτό μας θέλει  κλειδωμένους και με σκυμμένο το κεφάλι να δεχόμαστε μοιρολατρικά την αφαίμαξη του εισοδήματός μας και τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας.

Το κλίμα του φόβου που προσπαθούν να επιβάλουν δεν θα περάσει!!Η κρατική και εργοδοτική βία και η καταστολή δεν θα σταματήσει τους αγώνες μας".

Τέλος, ο Σύλλογος διεκδικεί: 

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας,μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
-Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.Προστασία των ανέργων των μικροεπαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.
-Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων σε χώρους δουλειάς ,στα σχολεία,στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
-Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στα νησιά .
-Καμμία ανοχή στις προβοκατόρικες ενέργειες γνωστών –αγνώστων κουκουλοφόρων .

"Με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία", λέει χαρακτηριστικά το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταδικάζοντας ταυτόχρονα την τρομοκρατία. Το ΣΙΥΕΧ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χίου στις 10:30.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στα Σούπερ Μάρκετ αλλά και στους χιλιάδες υπό απόλυση εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία λέγοντας:

"Επίσης σήμερα ανακοινώθηκε ότι 36.500 εργαζόμενοι της κοινωφελούς θα βρεθούν στο δρόμο (που καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες του δημοσίου).
Από την άλλη όσοι εργάζονται έρχονται αντιμέτωποι με τα πρωτόκολλα των επιχειρηματικών ομίλων για να εξασφαλίσουν ότι τα κέρδη τους δεν θα μειωθούν στο ελάχιστο, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους. Δεκάδες τα κρούσματα σε συναδέλφους στα super market στο νησί μας. Η εντατικοποίηση της δουλειάς έχει φτάσει το κόκκινο, δεκάδες περιπτώσεις που φοβούνται να ζητήσουν ειδική άδεια. Το προηγούμενο διάστημα μάλιστα ζήσαμε και τη μετακίνηση συναδέλφων από άλλες περιοχές, για να καλύψουν εκείνους που μπήκαν σε καραντίνα, ρισκάροντας οι επιχειρήσεις τη μεγαλύτερη διασπορά του ιού. "

Συνεχίζοντας τονίζει: "Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μη μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημά μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στους χώρους Εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Ο χιώτικος λαός έχει βιώσει στο πετσι του την κρατική καταστολή!".

Τέλος, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ καλεί τα πρωτοβάθμια Σωματεία της στα νησιά να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις με όλα τα μέτρα προστασία δικδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας.
Η ΠΟΒΑ ΑμεΑ σημειώνει ότι η πανδημία "έχει φέρει τον Ελληνικό λαό στα όριά του. Ιδιαίτερα δε τα ΑμεΑ και τις οικογένειές μας, που βιώνουμε τα προβλήματα της καραντίνας στον ύψιστο βαθμό, τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο και οικονομικό με περικοπές επιδομάτων, αναπηρικών συντάξεων, διακοπή θεραπειών και ιατρικών εξετάσεων, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας σωματικής και ψυχολογικής." και συνεχίζει σημειώνοντας ότι:

"Η κυβέρνηση είναι «άριστη» στο να τρομοκρατεί, να ξυλοφορτώνει και να καταστέλλει όσους αγωνίζονται δίκαια για υγεία και παιδεία και «αναποτελεσματική» στο να προασπίσει την υγεία του λαού. Αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα. Το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης» καταρρέει και δεν μπορεί να κρύψει την κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία. Η «συνύπαρξη» του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας όλα αυτά τα χρόνια ενίσχυσε την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας στην υγεία, αλλά και στην παιδεία, σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας.

Η είδηση του τραγικού θανάτου μαθητή Ειδικού Σχολείου από κορονοϊό στον Πειραιά, προκαλεί οργή. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Πρόσφατα, κρούσμα εμφανίστηκε και σε δομή Ειδικής Αγωγής στη Χίο. Εδώ και μήνες, η κυβέρνηση αντί να παίρνει μέτρα για την προστασία μαθητών γονιών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, το μόνο που κάνει είναι να παρουσιάζει μια επίπλαστη εικόνα «κανονικότητας». Ενώ κρατά ανοικτά τα Ειδικά Σχολεία δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Τα προβλήματα στα Ειδικά Σχολεία στο Αιγαίο, που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και χρονίζουν, σήμερα αποδεικνύονται επικίνδυνα και για την ίδια τη ζωή μας".

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/