ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία- Πάρτε τώρα μέτρα για την υγεία και την παιδεία- Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης πάνω στα νησιά μας.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 ·

Κάλεσμα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία απευθύνει το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση μέτρων για την υγεία και την παιδεία. 

Παράλληλα, δίνοντας και το στίγμα των εξελίξεων στο προσφυγικό, λέει ξεκάθαρα "Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης πάνω στα νησιά μας", υπενθυμίζοντας τη βία και την καταστολή που βιώσαν επί τρεις ημέρες τότε οι Χιώτες. 

Το ΝΤ Χίου καλεί στις 11πμ το Σάββατο 20/3/2021 τα Σωματεία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην πλατεία Βουνακίου. Η ΑΔΕΔΥ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σχετικά με την Πέμπτη 18/3/2021, στα γραφεία του Οίκου Χίου Διδασκάλου και ώρα 11:00π.μ

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ   καταδικάζει την πρωτοφανή και απροκάλυπτη αστυνομική βία και την καταστολή που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει σε όλη τη χώρα απέναντι σε εργαζόμενους, νεολαία, σε όποιον παλεύει, διεκδικεί τα δικαιώματά του, για να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική κυβερνητική πολιτική. Πιστή στα συμφέροντα που εξυπηρετεί, θεωρεί τον λαό  εχθρό.

 Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση έτσι και η σημερινή συνοδεύει την επίθεση με τον αυταρχισμό και την αστυνομική τρομοκρατία, επιδιώκοντας ένα λαό με σκυμμένο το κεφάλι για να γιγαντώνονται τα κέρδη της ολιγαρχίας του πλούτου. 

 Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, συνειδητά  αφήνει στην τύχη του το Δημόσιο Σύστημα Υγείας , με τον ιδιωτικό τομέα υγείας να κάνει «χρυσές δουλειές» και να μην επιτάσσεται. Αφήνει την Παιδεία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο έλεος και καταφεύγει στο ξυλοδαρμό των πολιτών για να κάμψει την οργή και την  αγανάκτηση τους, που είναι πλέον ορατή! Θέλουν το λαό σε καραντίνα ενώ η κυβέρνηση είναι ασυγκράτητη στην ψήφιση νέων μόνιμων βάρβαρων μέτρων.  Με πρόφαση την πανδημία τσακίζουν τα εργατικά και δημοσιοϋπαλληλικά δικαιώματα.

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μη μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημά μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στη Χίο,  είχαμε πριν ένα χρόνο την εισβολή των ΜΑΤ  που χτύπαγαν και έβριζαν επί τρεις μέρες  και τώρα η κυβέρνηση και ο υπουργός της ,  συνεχίζουν να επιδιώκουν να στήσουν νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Θόλος , προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα καταστολή απέναντι στον εχθρό – λαό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει το όργιο κρατικής καταστολής, βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας. 

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης μας, τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα και τους συλλογικούς  φορείς να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.

 Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας-μάσκες, αποστάσεις,  το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 11πμ, στην πλατεία Βουνακίου, για να διατρανώσουμε ότι οι πολιτικές της κρατικής βίας και της τρομοκρατίας δεν θα περάσουν.

 Δε θα σημάνει σιωπητήριο ούτε στα θέματα της υγείας, ούτε στην Παιδεία , ούτε στο προσφυγικό, ούτε στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Διεκδικούμε:

Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. Στήριξη του νοσοκομείου Χίου σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Οργανωμένος έλεγχος της υγείας των εργαζομένων  σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα , εκπαιδευτικό προσωπικό, ΟΤΑ, Περιφέρεια , εφορία κλπ,  στα σούπερ μάρκετ, τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις  και γενικά όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός εργαζομένων.

Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, προστασία των μικροεπαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ούτε  στο Θόλος,  ούτε πουθενά.

Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. 

Καμία ανοχή και κανένας συμβιβασμός απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης. Καταδικάζουμε την τρομοκρατία, την κρατική καταστολή, την ωμή αστυνομική βία.

Καμία ανοχή στις προβοκατόρικες ενέργειές των γνωστών – αγνώστων κουκουλοφόρων και στον τραυματισμό του αστυνόμου που οδήγησε στην ένταση της αστυνομοκρατίας και της ωμής αστυνομικής βίας. 

Φοράμε μάσκες αλλά δεν θα μας κλείσουν τα στόματα! Η φωνή μας θα ακουστεί!  

Να σταματήσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι αντιλαϊκές πολιτικές  !!!!

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

                                      Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

                              Μάρκος Σκούφαλος               Σοφία Γατανά


Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/