ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί αλλά και τα «μπρος-πίσω», την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν σε τετραψήφια νούμερα

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 ·


Σε τετραψήφια νούμερα παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού, καθώς τα «μπρος-πίσω», οι αντιφάσεις, οι παλινωδίες και κυρίως η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας θεριεύουν την πανδημία.

Από τις 6 μ.μ. του Σαββάτου τέθηκαν σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στην αυστηροποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, αλλά δεν αντιμετωπίζουν τη βασική πηγή διασποράς που είναι οι εργασιακοί χώροι, μην τυχόν και «επιβαρυνθούν» οι εργοδότες. Έτσι, την ίδια ώρα που τα τρακοσάρια πέφτουν «βροχή» σε όσους παραβιάζουν τους περιορισμούς, στους εργασιακούς χώρους δεν υπάρχουν εκτεταμένοι έλεγχοι, ούτε καν το στοιχειώδες, ο εξαναγκασμός των εργοδοτών να διενεργούν μαζικά τεστ.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.113 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 163.213, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 249 ασθενείς, με την πίεση στο σύστημα Υγείας να αυξάνεται, ιδίως στην Αττική. Επίσης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 29 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας στους 5.951 τους νεκρούς.

Τα κρούσματα στην Αττική παραμένουν σε μεγάλο αριθμό καθώς ανέρχονται σε 565, ενώ ανησυχητική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με 106, στην στην Αχαΐα με 78 και στην Εύβοια με 52 (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Περισσότερα 

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/