Αθήνα: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους - 45 λεπτά περνούσαν μπροστά από το ΣύνταγμαΚλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Στο πλευρό της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 ·

 Η Ε.Γ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την κλήση σε απολογία της προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε Ρέτζιου Αφροδίτης για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις».

Την ώρα που εκφράζει ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυρ. Μητσοτάκης  την  προσήλωση της κυβέρνησης της ΝΔ στις κεντρικές συμφωνίες που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις φαρμακοβιομηχανίες, δηλαδή στις συμβάσεις οι οποίες έχουν «τινάξει στον αέρα» τις εκστρατείες εμβολιασμού σε κάθε χώρα, την ίδια ώρα διώκουν τους συνδικαλιστές .

Την ώρα που στο νησί το νοσοκομείο εξακολουθεί να  έχει τεράστιες ελλείψεις,  στο δημόσιο τομέα οι εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους , χωρίς διαγνωστικά τεστ, τα σχολεία άνοιξαν , όπως ακριβώς έκλεισαν, η κυβέρνηση εκδικείται το συνδικαλιστικό κίνημα.  

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς, εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό για να κουκουλώσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες. Μετά την εισαγγελική δίωξη ενάντια στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, τις πειθαρχικές διώξεις εκπροσώπων υγειονομικών σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, την εκδικητική μετακίνηση και μεθοδευόμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου του "Άγιος Σάββας", την πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της Παθολογικής στο Ρέθυμνο, την κλήση σε απολογία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ έρχεται τώρα και η κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ.

Η κλήση αφορά στη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 24/9 στο Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της 24ώρης πανελλαδικής απεργίας της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, με αίτημα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα!

Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 24/9, ήταν η ίδια η αστυνομία που ρύθμιζε την κυκλοφορία. Για ποια παρακώλυση συγκοινωνιών γίνεται λόγος;

Καταρρίπτονται πανηγυρικά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης της Ν.Δ ότι δήθεν το νομοθετικό, χουντικής έμπνευσης τερατούργημα έχει στόχο την προστασία «των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών», «την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων», κλπ. 

Επιβεβαιώνεται ότι ο νόμος που ψήφισαν τους δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύουν κατά το δοκούν, κατά πως τους συμφέρει και τους βολεύει κάθε φορά τις διατάξεις του, για να βάζουν εμπόδια στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας, που η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της εκθέτει καθημερινά σε κίνδυνο. 

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε αμέτοχοι το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος μας.

Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν!

Για την Ε.Γ. 

Ο Πρόεδρος           Η Γραμματέας

Μάρκος Σκούφαλος                 Σοφία Γατανά


Social Share

Podcast 902.gr

PODCAST ΚΝΕεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

για την προταση μομφης συριζα


Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόνα ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/