Β. Φάϊμαν: «Τα σύνορα της Ελλάδας θα διασφαλιστούν από κοινού σε συνεργασία με τους γείτονες»

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 ·

Ερωτηματικά προκαλούν δηλώσεις του καγκελάριου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων από κοινού και σε συνεργασία με τους γείτονες.
Όπως δήλωσε στο αυστριακό υπουργικό συμβούλιο «κατά τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το Προσφυγικό, στις Βρυξέλλες, την Κυριακή, συμφωνήσαμε ότι τα μήκους 14.000 χιλιομέτρων σύνορα ακτών προς την Ελλάδα θα διασφαλιστούν από κοινού». Πρόσθεσε ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ γίνεται σίγουρα απλούστερη σε συνεργασία με τους γείτονες.
Προκαλεί ερωτηματικά η τοποθέτηση του για το αν εννοεί κοινές περιπολίες των ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας, ή, αν η απόφαση της Συνόδου δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, καθώς με μπαράζ δηλώσεων Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν ζητήσει κοινές περιπολίες των ακτοφυλακών.
Σε ότι αφορά τις αποφάσεις για την Τουρκία ανάφερε ότι εάν είναι δυνατόν θα πρέπει να παραμείνουν όλοι οι πρόσφυγες στην Τουρκία, ώστε να τους παρασχεθεί κοντά στην πατρίδα τους μια στέγη, επαρκής διατροφή, όπως επίσης σχολεία και μέριμνα.

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/