Ομολογίες...

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 ·

«Ο Γιάννης Πλακιωτάκης και η Φώφη Γεννηματά απέρριψαν τη συγκρότηση των διακομματικών επιτροπών που πρότεινε ο πρωθυπουργός για το Ασφαλιστικό και για τη συνταγματική αναθεώρηση, διατυπώνοντας πολλές διαφωνίες, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του κ. Τσίπρα. "Εχετε το θράσος να λέτε εσείς ότι αυτό ήταν το χειρότερο μνημόνιο όταν επί των ημερών σας έγιναν αυτές οι μειώσεις στις συντάξεις και δεν αφήσατε τίποτα όρθιο στην αγορά;" είπε στους δύο αρχηγούς. "Μαζί δεν ήσασταν όλοι στις διαδηλώσεις κατά του Γιαννίτση;" παρενέβη ο Σταύρος Θεοδωράκης. "Εχει ευθύνες και η Αριστερά" παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός».

Το παραπάνω είναι απόσπασμα ρεπορτάζ απ' τα όσα διημείφθησαν εντός του Προεδρικού Μεγάρου και μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που πήραν μέρος στη σύσκεψη. Αλλο ρεπορτάζ καταγράφει την εξής στιχομυθία: «Σταύρος Θεοδωράκης: Οταν ήσουν στην αντιπολίτευση, δεν συναινούσες σε τίποτα. Αλέξης Τσίπρας: Ολοι - όταν είμαστε στην αντιπολίτευση - κάνουμε τις υπερβολές μας. Ετσι θα συνεχίσουμε;».

Πόσα διαπιστευτήρια να δώσει πια ο πρωθυπουργός; Πόσες δηλώσεις μετανοίας να υπογράψει; Δεν φτάνουν οι πράξεις που βεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ πήρε διαζύγιο απ' τις ...υπερβολές; Οπου ως «υπερβολές» υποδεικνύονται και στηλιτεύονται δικαιώματα, π.χ. τα κοινωνικο-ασφαλιστικά στα οποία ο νόμος Γιαννίτση έβαζε μπουρλότο. Θα τους ευχόμασταν «και σ' ανώτερα» αλλά δεν έχει τέτοια ο κατήφορος...

(Από το Ριζοσπάστη)

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/