Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Λαικη Συσπείρωση: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015 ·


Δράττομαι της ευκαιρίας να ξεκινήσω με μια παρατήρηση, ακούγοντας τον εισηγητή του π/υ τον κ. Γδύση ο οποίος μου θύμισε τη ρήση που λέει πως η σαρξ ασθενής, αλλά το πνεύμα ακμαιότατο, δηλαδή κακός ο π/υ, δεν τον θέλετε , αλλά τι να κάνουμε, ανωτέρα βία, ή όπως καλύτερα μας τα λέει η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  δεν θέλει το μνημόνιο, αλλά αναγκάζεται να το εφαρμόσει, καταλαβαίνετε πως με τούτα και με κείνα ο ελληνικός και ό χιώτικός λαός θα τρελαθεί…
 Επειδή ο προϋπολογισμός είτε της κεντρικής κυβέρνησης είτε της τοπικής διοίκησης είναι ταξικό εργαλείο που ανακατανέμει τον πλούτο που συγκεντρώνεται από τους πολλούς υπέρ των λίγων και κατεχόντων, με άλλα λόγια δείχνει μέσα από τα έσοδα και έξοδα από πού τα παίρνει και σε ποιους τα δίνει, σε τελική ανάλυση ποιος  πληρώνει το μάρμαρο, έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι για πολλοστή φορά και στους προηγούμενους και σε σας δεν υπάρχει μια εισηγητική θα λέγαμε έκθεση που να κάνει κάποιες βασικές πολιτικές εκτιμήσεις.
Τυχαίο; Όχι βέβαια! Σκόπιμο για να μη θιχτεί η αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι συνεταίροι της στο τρίτο μνημόνιο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και το νέο δεκανίκι Ένωση Κεντρώων.  Δεν μπορεί να μιλάς για τον Π/Υ και να μην αναφέρεις πως από το 2009 μέχρι το 2014 είχαμε μείωση της χρηματοδότησης πάνω από 62%, για το 2015 πάνω από 45% σε σχέση με το 2014 και φυσικά με την ταφόπλακα του 3ου μνημονίου, η διαχείριση όλων των φορών της γενικής κυβέρνησης περνά σε ενιαίο λογαριασμό του  δημόσιου ταμείου, ενώ, με βάση το μεσοπρόθεσμο 2016-2019 , με βάση τις κατευθύνσεις του ΥΠ.ΕΣ.  προβλέπεται μείωση 23%  τη διετία 2016-17 σε σχέση με το 2015. Μιλάμε δηλαδή για νέα γενιά παρακρατημένων-υπεξαιρεθέντων πόρων που ανήκουν στους δήμους.
Την ώρα που στεγνώνουν οι δήμοι η Ε.Ε, σε αγαστή συνεργασία με την «αριστερή» συγκυβέρνηση, έδειξε το φρικτό, αντικομουνιστικό και μισάνθρωπο πρόσωπό της μέσα από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014 – 2020», ζητώντας με εγκύκλιο από Δήμους, Περιφέρειες, ΜΚΟ και άλλους φορείς να συμμετάσχουν σ’ αυτό, με αντάλλαγμα το συνειδησιακό τους ξεπούλημα.
. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται πως «η οριζόντια δράση «Ευρωπαϊκή μνήμη» «στοχεύει να χρηματοδοτήσει έργα που εξετάζουν τα αίτια των απολυταρχικών καθεστώτων στη σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης (ειδικά αλλά όχι αποκλειστικά το ναζισμό που οδήγησε στο ολοκαύτωμα, τον φασισμό, τον σταλινισμό και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα) και να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων των εγκλημάτων τους».
Η βδελυρή και αντιδραστική αυτή προπαγάνδα του «λάκκου των λεόντων» που αρέσκεται να αποκαλείται ακόμα «Ευρωπαϊκή Ένωση», χρηματοδοτείται με185.468.000 ευρώ για την επταετία 2014 - 2020, ενώ για το 2016 έχουν προϋπολογισθεί 3.383.000 ευρώ για 44 έργα που αφορούν το σκέλος «Ευρωπαϊκή Μνήμη και Ευρωπαϊκή Ιδιότητα του Πολίτη».
Αυτή λοιπόν  η ΕΕ σαπίλας από τη μια με τις κυβερνήσεις πολιτικό της προσωπικό, αρπάζει το μόχθο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, από την άλλη πετά στην κυριολεξία εκατοντάδες εκατομμύρια, για να μας πει πως κομμουνισμός και φασισμός είναι το ίδιο πράγμα ασχέτως αν τα θύματα του φασισμού μόνο στη Σοβιετική ένωση έφτασαν τα 50 εκαστομμύρια και οι κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο ήταν η αιχμή του δόρατος ενάντια στο φασισμό
Η ΚΕΔΕ βέβαια, για να επανέλθω, ξεδιάντροπα ανακοινώνει πως  «μετά την ανάκαμψη της οικονομίας  και τη βελτίωση των δημοσίων εσόδων, διεκδικούμε την εκπόνηση ενός προγράμματος απόδοσης των παρακρατημένων, έτσι όπως εφαρμόστηκε στην προηγούμενη περίοδο». ΜΕΤΑ την ανάκαμψη… «ζήσε Μάη μου  να φας τριφύλλι». Κοινός παρονομαστής όλων των μέτρων πειθάρχησης των προϋπολογισμών είναι οι δραματικές περικοπές πόρων, η συρρίκνωση των κοινωνικών υποδομών, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων, η ώθηση των δήμων για τραπεζικό δανεισμό, η υπερφορολόγηση των δημοτών, η αντικατάσταση του προσωπικού με σταθερά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με προσωπικό ελαστικών εργασιακών σχέσεων, το πανηγύρι με εξωτερικούς συνεργάτες, οι ΜΚΟ, τα δίμηνα, τρίμηνα, πεντάμηνα κ.λπ.
Μόνιμη επωδός η «ανταποδοτικότητα» στη θέση των δικαιωμάτων. Η παροχή υπηρεσίας αντικαθίσταται από το «αγοράζω υπηρεσία», βλέπε καθαριότητα, νεκροταφεία, ύδρευση, παιδικοί σταθμοί, πολιτισμός, αθλητισμός.
Η αριστερή μάλιστα απάτη που κυβερνά, συνδέει τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού με την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες: Θέλεις εργάτες καθαριότητα; Αύξησε τα τέλη και πάρε τους. Συγκεκριμένα μάλιστα σε εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που τα εισπραττόμενα του έτους 2015 εκτιμάται ότι δε θα καλύψουν τη δαπάνη της ανταποδοτικής υπηρεσίας, τότε το ποσό που δεν καλύπτεται, θα πρέπει να συνυπολογιστεί στην απόφαση καθορισμού του ύψους των τελών για το 2016, επιφέροντας αύξηση αυτών». Δείτε αντιδραστικότητα από τους γιαλαντζί επαναστάτες!!
Στη ίδια εγκύκλιο που ανέφερα, γίνεται λόγος για περιορισμό των δαπανών και μάλιστα υποδείχνει και ποιες δαπάνες: υπερωριακή απασχόληση, προμήθειες, δαπάνες σε νερό και ηλεκτρική ενέργεια, «πάσης φύσεως δαπάνες επιχορήγησης σε νομικά  πρόσωπα, αθλητικούς &πολιτιστικούςσυλλόγους, βοηθήματα σε αδύναμους». Κερασάκι στην τούρτα, για να ελέγχει την ορθή τήρηση σε όλα τα παραπάνω, αντί για το «Οικονομικό Παρατηρητήριο» των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η «Επιτροπή Οικονομικής Ανασυγκρότησης των ΟΤΑ». Εδώ οι οπορτουνιστές ονοματοθέτες ξεπέρασαν τον εαυτό τους!
Εσείς, αλήθεια, τι λέτε για  όλα αυτά; Τα  καταγγέλλετε ή τα εφαρμόζετε; Και δεν τα καταγγέλλετε -γι’ αυτό αποφύγατε και πάλι εισηγητικές επιβεβλημένες πολιτικές αναφορές- και τα εφαρμόζετε.
Πήρατε τα αποθεματικά του Δήμου ενώ είχαμε πει όχι· και τελικά ψηφίσατε σε προηγούμενο ΔΣ στις 1 πμ  να πάνε στην Τράπεζα της Ελλάδας με αίολα επιχειρήματα.
Πετσοκομμένος ο προϋπολογισμός σε σχέση με πέρσι, γύρω στο 1.000.000 ευρώ, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις μας, με τις ίδιες και μεγαλύτερες ανάγκες. Να σημειώσουμε ξανά για τις απαραίτητες συγκρίσεις,  πως το 2010 οι δέκα Δήμοι της Χίου είχαν αθροιστικά 74.931.089 ευρώ προϋπολογισμό, μείωση δηλαδή σε 5 χρόνια κατά 50%
Ενώ  η καθαριότητα από πλευράς μέσων και δυναμικού φυτοζωεί, ενώ κάνατε τεράστια αύξηση ανταποδοτικών τελών πάνω από το διπλάσιο πέρσι, φέτος  προϋπολογίζετε και 500.000 ευρώ παραπάνω. Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ψηφίσατε, ότι δε θα κάνατε αυξήσεις. Τώρα προϋπολογίζετε αυξήσεις τελών, όπως σας είπε το διευθυντήριο.
Η ΔΗΚΕΧ 200.000 ευρώ κάτω.
Τα αθλητικά σωματεία 20.000 ευρώ κάτω
Πυροπροστασία 27.000 ευρώ κάτω
Το ΔΗΠΕΘΕ πάει για κλείσιμό.
Το Νομικό Πρόσωπο 300.000 ευρώ κάτω
Προμήθειες καυσίμων το ίδιο κάτω 10.000 μείωση

Το Τεχνικό Πρόγραμμα για να τελειώνω,  κουμπώνει με τον προϋπολογισμό φτώχειας και βαθειάς μνημονιακής λιτότητας της ψευτοαριστερής συγκυβέρνησης. Ισοσκελίσατε πλέον στο 50 – 50 τους πόρους του Δήμου από δικούς του και κρατικούς. Όλα λοιπόν που σας εντέλλουν οι κυβερνώντες, τα περάσατε μέσα στον προϋπολογισμό κι όμως παραπονιέται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τον Τσίπρα. Μα πού θα βρει ο Τσίπρας καλύτερους  μαθητές από εσάς;
Και επειδή θα ακούσουμε ξανά το «δεν υπάρχουν λεφτά», σας θυμίζω  πως σύμφωνα με το Λογιστήριο του Κράτους την περίοδο 2004-2013 εισπράχτηκαν 467,4 δις ευρώ, που ξεπερνούν το 2,5 του ΑΕΠ της χώρας. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Πήγαν σε δανειστές, τραπεζίτες μεγαλοκαπιταλιστές.
Εμείς αποκαλύπτοντας όλα τα παραπάνω, χωρίς αυταπάτες για το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, χωρίς αυταπάτες ότι αυτό δεν εξανθρωπίζεται παρά μόνο ανατρέπεται, θα συνεχίζουμε με όρους πρόκλησης και πρόσκλησης προς το λαό να παλέψει για τα δικαιώματά του, να σηκωθεί.
Επιμένουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε:
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη οικονομική κατάσταση και ασφυξία στην οποία μας έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ.
Απαιτούμε άμεσα τα πάνω από 60.000.000 ευρώ παρακρατημένους πόρους για το Δήμο της Χίου, που είναι τα λεφτά μας.
Την πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς παρεκκλίσεις.
Την πλήρη λειτουργία κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου μας με μόνιμους υπαλλήλους. Προσλήψεις  προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων στις αποψιλωμένες υπηρεσίες και δομές του.
Την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω ΣΔΙΤ και μέσω παραχωρήσεων των υπηρεσιών σε ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
Τη διεκδίκηση Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων, που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των λαϊκών αναγκών.
Την κατάργηση της εφαρμοζόμενης φοροεισπρακτικής πολιτικής, που πλήττει βάρβαρα τα λαϊκά στρώματα.
Την κατάργηση των καλλικρατικών και αντιδραστικών νόμων.
Ζητάμε άμεσα να ξεκινήσουμε αγώνα διεκδίκησης πόρων μαζί με άλλα νησιά με βάση και τη νησιωτικότητα και τη στρατηγική σημασία της περιοχής μας.
Να αρχίσετε να εισπράττετε από τους μεγαλοοφειλέτες τα χρέη προς το Δήμο, που φτάνουν τα 8.000.000 ευρώ.
Να αυξήσετε σθεναρά τα τέλη και τις εισφορές προς τις τράπεζες  και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του νησιού μας και όχι να συνεχίζετε να τους χαρίζετε χώρους, όπως γίνεται με τη Digea και άλλους.

Και φυσικά καταψηφίζουμε αυτόν τον προϋπολογισμό εντεινόμενης λιτότητας.

Κατά τη δευτερολογία του ο επικεφαλής της  ΛΑ.Σ. Δ. Χίου ανέφερε τα εξής:
Δεν είναι ιδεοληψία, όπως αναφέρατε κύριε δήμαρχε, όταν πρέπει να αντισταθείς και να παλέψεις. Αυτό είναι ιδεολογία. Όπως, ιδεολογία είναι να λες «υποτάσσομαι», «διαχειρίζομαι». Ο καθείς εφ ω ετάχθη.
Περνάτε, κύριε Δήμαρχε, τον προϋπολογισμό με διλλήματα Τσίπρα και σας αδικεί αυτό. Ρεαλιστική διαχείριση, τρομοκρατία, στάση πληρωμών, όλα τα είπατε. Τον έχουμε ζήσει και τον ζούμε αυτόν το δρόμο και μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε. Γι’ αυτό ζητάμε τον άλλο δρόμο· αυτόν της ρήξης.
Προτάσεις αν έχουμε; Καταθέσαμε.
-Να πληρώνει η Digea, που δεν πληρώνει, δεν είναι πρόταση;
-Να πληρώνουν τριπλάσια τέλη οι έχοντες και κατέχοντες δεν είναι πρόταση;
-Να αποδοθούν οι παρακρατημένοι φόροι, δηλαδή τα δικά μας λεφτά δεν είναι πρόταση;
Άρα, προτάσεις έχουμε, αλλά δε γίνονται δεκτές λόγω πολιτικών και ταξικών αντιθέσεων, λόγω που υπηρετείτε και υπηρετούμε διαφορετικούς κόσμους.
.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/