Συνεχής ενημέρωση από τον 902
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ο σχεδιασμός για να περάσει η φύλαξη των συνόρων στους ευρωενωσιακούς μηχανισμούς που θα επεμβαίνουν, χωρίς καν τη συγκατάθεση των κρατών – μελών, σημαίνει για τη χώρα μας αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, με τη σφραγίδα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, προώθηση της συνδιαχείρισης του Αιγαίου με την Τουρκία, κάτι το οποίο ευθέως έχει θέσει η ΕΕ, στο όνομα της αντιμετώπισης των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτές τις εξελίξεις, όχι μόνο γιατί το προηγούμενο διάστημα κάλεσε επίσημα τις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης (RABITS) στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας, αλλά και γιατί ουσιαστικά αποδέχεται τη δημιουργία και του νέου «ευρωμηχανισμού» φύλαξης συνόρων και έντασης της καταστολής κατά των ίδιων των θυμάτων των επεμβάσεων.
Την ίδια στιγμή οι ιμπεριαλιστές κλιμακώνουν τις επεμβάσεις τους, οι πρόσφυγες αυξάνονται, η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών, οι  φράχτες υψώνονται στη μια χώρα μετά την άλλη, γιατί τα «έξυπνα» σύνορα της ΕΕ ανοιγοκλείνουν μόνο όταν οι χώρες της χρειάζονται πάμφθηνη εργασία για το κεφάλαιο.
Η κατάργηση του Δουβλίνο, της Σένγκεν, του Frontex, η διεκδίκηση ανθρωπίνων συνθηκών για πρόσφυγες και μετανάστες και άμεσης μεταφοράς στις χώρες προορισμού τους, πάει χέρι - χέρι με την πάλη για να γίνει παρελθόν το σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους


ΑΘΗΝΑ 16/12/2015                                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/