Αθήνα: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους - 45 λεπτά περνούσαν μπροστά από το ΣύνταγμαΚλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Δελτίο Τύπου: Το ΚΚΕ αλληλέγγυο με τους διωκόμενους κομμουνιστές της Ουκρανίας

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 · Στις 5 Νοέμβρη στο Κίεβο διεξάγεται δίκη κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, στην οποία παρευρίσκεται ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος.
Το πρωί της ίδιας μέρας, στην Αθήνα, το ΚΚΕ πραγματοποίησε, έξω από την Ουκρανική Πρεσβεία, πικετοφορία διαμαρτυρίας ενάντια στις αντικομμουνιστικές διώξεις στην Ουκρανία.
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, τον οποίο οι ουκρανικές αρχές, έχουν συμπεριλάβει μαζί με το βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπρόεδρο της ελληνικής βουλής, Γιώργο Λαμπρούλη, καθώς και τον Γιώργο Μαγγανά, στέλεχος του ΚΚΕ, στη «μαύρη λίστα» όσων τους απαγορεύεται η είσοδος στην Ουκρανία, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Βλαδιμήρ Σκουρόφ.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επέδωσε την παρακάτω Επιστολή διαμαρτυρίας για τη δίκη σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας.
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δίκη παρωδία, που συνεχίζεται στις 5 Νοέμβρη 2015 με στόχο την απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.
Οι πολιτικές δυνάμεις, που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της Ουκρανίας, με τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, υλοποιώντας ένα συνολικό σχέδιο αντικομμουνιστικής – αντισοβιετικής υστερίας,  επιδιώκουν  την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, για να επιβάλλουν στη χώρα "σιγή νεκροταφείου", καταστολής κάθε λαϊκής κι εργατικής αντίστασης στα σχέδιά τους, την ώρα που παραμένει «ανοιχτή» για κάθε εξέλιξη η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία. 
Οι ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ και του φασίστα συνεργάτη τους στην Ουκρανία, του Μπαντέρα, επιδιώκουν την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, συνολικότερα της κομμουνιστικής ιδεολογίας, επειδή το ΚΚ Ουκρανίας τάχθηκε ενάντια στην αιματηρή  στρατιωτική επιχείρηση των σημερινών αρχών στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς κι ενάντια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων, που έχουν συναποφασιστεί από την αντιδραστική κυβέρνηση και το ιμπεριαλιστικό "επιτελείο" ΔΝΤ - ΗΠΑ - ΕΕ.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή τους με αυτήν την αντικομμουνιστική μεθόδευση στην Ουκρανία καθώς και την αλληλεγγύη του με το ΚΚ Ουκρανίας!
Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!
Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!»

ΑΘΗΝΑ 5/11/2015                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Social Share

Podcast 902.gr

PODCAST ΚΝΕεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

για την προταση μομφης συριζα


Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόνα ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/