«Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαθλιώνει σχολεία και εργαζόμενους

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 ·

«Η προσκυνημένη αριστερά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαθλιώνει σχολεία και εργαζόμενους
Πρώτα άφησαν τα σχολεία χωρίς δασκάλους και καθηγητές. Τώρα απομυζούν κι αυτές τις κουτσουρεμένες δόσεις που τους αναλογούν από τα τακτικά έσοδα. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει φτάσει η τρίτη τακτική δόση στα σχολεία, ενώ κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε για την τέταρτη δόση.
Έρχεται χειμώνας, τα σχολεία πρέπει να προμηθευτούν πετρέλαιο, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, και οι ψευτοαριστεροί των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περνοδιαβαίνουν τα κανάλια πουλώντας κοινωνική ευαισθησία και παράλληλα προγράμματα, θεωρώντας μας ηλίθιους.
Την ίδια στιγμή, αγγίζοντας την αθλιότητα, έστειλαν τα χρήματα των καθαριστριών με περικοπή της τάξης του 10% με "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", τη στιγμή που υπογράφουν συμβάσεις με μισθούς πείνας των 100, 200, και 350 ευρώ, επιτελώντας έργο και σημαντικό και βαρύ και ανθυγιεινό.
Η δημοτική αρχή Χίου προς το παρόν, παρά τα λόγια συμπάθειας και παρηγοριάς, ταμπουρωμένη πίσω από τους αντεργατικούς νόμους παλιών και νέων συγκυβερνήσεων, δείχνει πως θα οδηγηθεί να υπογράψει περικοπές, άλλωστε δεν της είναι και δύσκολο να φορτώνει βάρη στην πλάτη του κόσμου όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, την ώρα που πρέπει και να καταγγείλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να απαιτήσει τα χρήματα που της αναλογούν από την κεντρική κυβέρνηση, που κάθε φορά με το έτσι θέλω, περικόπτει πόρους πιστή στο 3ο αριστερό μνημόνιο που υπέγραψε μαζί με τους υπόλοιπους πρόθυμους υπηρέτες του κεφαλαίου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να εκταμιευτούν εδώ και τώρα η 3η και 4η δόση για τα σχολεία προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους.
  • Να σταλούν τα χρήματα των καθαριστριών ακέραια χωρίς περικοπές και να υπογραφούν οι αντίστοιχες συμβάσεις.
  • Να μονιμοποιηθούν όλες οι καθαρίστριες των σχολείων.
  • Να πάρει τα απαραίτητα μέτρα η δημοτική αρχή -πόρους από Digea που δεν πληρώνει φράγκο, τουριστική προβολή, μετακινήσεις- ώστε να συμπληρώσει το ποσό σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στο συνεχές έγκλημα σε βάρος των καθαριστριών, όπως έκαναν οι Δήμοι Ικαρίας, Πατρών, όπου στις δημοτικές αρχές βρίσκονται αγωνιστές.
Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, το Σωματείο Καθαριστριών, το μαζικό κίνημα γενικότερα να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ! Η ντροπή της αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αρπάζει ό,τι απέμεινε όρθιο από τους προηγούμενους.
Δεν χωράνε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" απαιτεί το θέμα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά στα όργανα που μετέχει δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή της σε μειώσεις του μεροκάματου».

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/