Μαζικό και με παλμό το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Χίο

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 ·Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ της ΚΝΕ Χίου στα πλαίσια του 41ου φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

Από νωρίς το πρωί τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στόλισαν την πλατεία Βουνακίου και έφτιαξαν μια μικρή πολιτεία  μνήμης, πολιτισμού και πολιτικής πρότασης.

Στον χώρο του φεστιβάλ υπήρχαν θεματικά ταμπλό αφιερωμένα στις γυναίκες φυλακές Χίου (1948 -1949) που ήταν και το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ τιμώντας έτσι τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, ταμπλό για νέους εργαζόμενους, εκπαίδευση, μαθητές, φοιτητές, ενάντια στα ναρκωτικά, περίπτερο της ΚΝΕ με αφιέρωμα στα αντιιμπεριαλιστικά διήμερα, γωνιά με αφιέρωμα στις κατακτήσεις του σοσιαλισμού,  γωνιά αφιερωμένη στην διεκδίκηση  και την οργάνωση καθώς και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής το οποίο αγκαλιάστηκε από αρκετό κόσμο.
Επίσης, είχε στηθεί μαθητικό στέκι και στέκι νεολαίας όπου δημιουργήθηκαν πλούσιες συζητήσεις για τις εξελίξεις και τις θέσεις της ΚΝΕ.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το στέκι αλληλεγγύης που συλλέγονταν είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες και η έκθεση φωτογραφίας που είχε στηθεί αναδεικνύοντας τους υπευθύνους ΕΕ-ΝΑΤΟ από την οποία πέρασαν και αρκετοί μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει  προσωρινά κοντά στην πλατεία λόγο των ιμπεριαλιστικών πολέμων που τους ανάγκασαν να έρθουν στην χώρα μας με τους οποίους έγινε κουβέντα για τα άμεσα μέτρα που  διεκδικεί η ΚΝΕ και το ΚΚΕ για το μεταναστευτικό και τους διανεμήθηκαν δωρεάν νερά και φαγητό .

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ άνοιξαν με μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα και βίντεο προβολή για τις γυναικείες φυλακές Χίου αναδεικνύοντας την αντοχή, την αλληλεγγύη αλλά και τον ηρωισμό των γυναικών εκείνων που όχι μόνο άντεξαν μέσα στην κόλαση των φυλακών αλλά οργάνωσαν ομάδες αλληλεγγύης ,φροντίδας παιδιών, ομάδες επιμόρφωσης γιατί αντλούσαν  δύναμη από τον δίκαιο αγώνα της εργατικής τάξης, γιατί είχαν πίστη ότι ο κόσμος αλλάζει, γιατί είχαν πίστη στο Κόμμα τους.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον γραμματέα του Τ.Σ. της ΚΝΕ Χρήστο Μοναχό ο οποίος τόνισε ότι η νεολαία δεν πρέπει να μείνει στο ίδιο έργο θεατής αλλά να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις και να μπει σφήνα στα σχέδια των παλιών και νέων ‘’σωτήρων’’.
Κάλεσε την νεολαία να κάνει στην μπάντα όσους τώρα κλαίγονται και το παίζουν επαναστάτες ενώ μέχρι πριν λίγο ήταν υπουργοί της προηγούμενης συγκυβέρνησης και υπόγραφαν όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του 3ου μνημονίου που τσακίζει την νεολαία και την εργατική τάξη. Να στηρίξει το ΚΚΕ. Η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση που έχουν οι νέοι και οι νέες να μην εκφραστεί μέσο της εγκληματικής  Χ.Α. που είναι το μακρύ χέρι και το μαντρόσκυλο του συστήματος θεωρούν εχθρό όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι, που θεωρούν εχθρό τα άψυχα κορμάκια μικρών παιδιών που ξεβράζει η θάλασσα.

Στην συνέχεια ακολούθησε η κεντρική πολιτική ομιλία από το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Ν. Σοφιανό. Ο Ν. Σοφιανός τόνισε την ανάγκη στήριξης του ΚΚΕ στις εκλογές αφού ο ελληνικός λαός έζησε έως τώρα όλες τις εκδοχές διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος με όλες τις κυβερνήσεις, και με «πρώτη φορά αριστερά». Επισήμανε ότι ένας κόσμος που προβληματίζεται πρέπει σοβαρά να σκεφτεί την πρόταση του ΚΚΕ, με πιο κριτήριο δηλαδή θα κινείται η παραγωγή και η οικονομία. Αυτό του κέρδους ή αυτό της κάλυψης των λαϊκών αναγκών.
Ανεξάρτητα από την συμφωνία ή όχι με τη στρατηγική του ΚΚΕ, είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να σταθεί απέναντι σε αυτό το σύστημα, να οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση και το έχει αποδείξει. Το σίγουρο είναι ένα όπως είπε το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης. Είναι το μνημόνιο 3 με το οποίο συμφωνούν και ψήφισαν όλα τα άλλα Κόμματα. Το σίγουρο είναι δηλαδή η επίθεση σε ασφάλιση, μισθούς, υγεία, Παιδείας, σε όλους τους τομείς. Όσοι πρώην υπουργοί του Τσίπρα σήμερα φτιάχνουν το ΣΥΡΙΖΑ 2 τη Λαϊκή Ενότητα, είναι συνυπεύθυνοι όταν ψηφίζονταν τα μνημόνια, όταν ακόμη και σήμερα σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δεν έβγαλαν κουβέντα στις προτάσεις ανακούφισης του ΚΚΕ στη Βουλή για τους ανέργους για την κατάργηση των μνημονίων. Λένε ψέματα και πάλι ότι με αλλαγή νομίσματος κι εντός του καπιταλιστικού δρόμου μπορεί ο λαός να δει άσπρη μέρα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα θύματα του ιμπεριαλισμού στα νησιά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Είναι άνθρωποι που προσπαθούν να γλυτώσουν από τον πόλεμο και εγκλωβίζονται στη χώρα μας λόγω της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, toy NATO, στην οποία δεσμεύονται οι ελληνικές κυβερνήσεις, που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα σήμερα. Το ΚΚΕ έχει πρόταση για τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, την υποδοχή και αποδέσμευσή τους από τη χώρα μας για να ανοίξει ο δρόμος να ανατραπεί αυτή η πολιτική που γεννά μετανάστες.
Καμία ανοχή στη συστημική φασιστική Χρυσή Αυγή, που σπέρνει το ρατσισμό, το μίσος μεταξύ των εργατών ενώ είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έκλεισαν  με λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ενώθηκαν οι φωνές, οι χοροί και τα τραγούδια ελλήνων και μεταναστών κάτω από τις κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο αναδεικνύοντας έτσι την διεθνιστική αλληλεγγύη.
Τέλος οι μετανάστες θέλοντας να ευχαριστήσουν τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για την συμπαράσταση και και τον αγώνα τους βοήθησαν στο ξεστήσιμο του φεστιβάλ.


Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/