Ηχηρή διάψευση του ... ΚΚΕ!

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 ·

Στο προεκλογικό πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δέσμευση ότι θα διατεθούν «350 εκ. ευρώ για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους και άνεργους».
Στις 17.2.2015 έγινε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με το προεδρείο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Και, όταν τέθηκε το θέμα της αύξησης των δημόσιων δαπανών Υγείας, ο Α. Ξανθός απάντησε: «Οποιαδήποτε αύξηση στον προϋπολογισμό για τις δαπάνες Υγείας εξαρτάται απόλυτα από τις διαπραγματεύσεις», παραπέμποντας οποιαδήποτε πιθανή αναθεώρηση του προϋπολογισμού στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και πλειοδοτώντας -ταυτόχρονα- στο κλίμα ανοχής και αναμονής που θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση.
Στις 27.2.2015, ο Α. Ξανθός συναντήθηκε με την ηγεσία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Και, όταν τέθηκε το ίδιο ερώτημα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα για αύξηση του προϋπολογισμού γιατί έχουμε μεταβατικές μνημονιακές δεσμεύσεις».
Είχαν τελειώσει πια οι διαπραγματεύσεις και το πρόγραμμα ή η συμφωνία ή η σύμβαση ή η γέφυρα -όπως και αν ονομαστεί- έφερε την προσγείωση στη συνέχεια του τελευταίου μνημονίου. Ετσι, για να διαψευστεί και πάλι το ΚΚΕ, που έλεγε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα επιχειρήσει με ψίχουλα να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στην αποδοχή και την αναμονή. Αλλά τελικά ούτε και αυτά τα ψίχουλα. Τίποτε, δηλαδή!

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/