Ερώτηση ΚΚΕ: Μη μισθολογική αναγνώριση μεταπτυχιακού και διδακτορικού στους αναπληρωτές στην ειδική αγωγή που εργάζονται με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 ·

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: Μη μισθολογική αναγνώριση μεταπτυχιακού και διδακτορικού στους αναπληρωτές στην ειδική αγωγή που εργάζονται με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Σοβαρότατο ζήτημα έχει προκύψει και αφορά στην μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού και διδακτορικού για τους αναπληρωτές στην ειδική αγωγή που εργάζονται με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα, λοιπόν με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, μέχρι τον προηγούμενο Ιούνιο αναγνωρίζονταν μισθολογικά το μεταπτυχιακό κα το διδακτορικό, ωστόσο προέκυψε για την φετινή σχολική χρονιά η εκκρεμότητα της μισθολογικής αναγνώρισης για τους κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού που είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, παρότι υπήρχε πρόβλεψη από το κονδύλι του προγράμματος για να καλυφθεί αυτή η δαπάνη και σε καμία περίπτωση δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό.
Με απόφαση λοιπόν, των προηγούμενων Υπουργών, Λοβέρδου, Μητσοτάκη και Χαρδούβελη, το ποσό αυτό δεν αναγνωρίστηκε και υπήρξε άρνηση να το αποδώσουν στους δικαιούχους. Η υπόθεση δεν είχε τελεσιδικήσει και είχε παγώσει.
Η νέα κυβέρνηση, επικύρωσε την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης και στερεί, με αυτόν τον τρόπο,  το  ελάχιστο αυτό ποσό που είναι όμως αναγκαίο για τον κάθε εργαζόμενο. Σε μια περίοδο, μάλιστα που τα αδιέξοδα και τα προβλήματα είναι εκρηκτικά και η κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών είναι ζητούμενο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός εάν προτίθεται να ανακαλέσει την άδικη και απαράδεκτη απόφαση να μην αναγνωριστεί  μισθολογικά το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό των αναπληρωτών της ειδικής εκπαίδευσης και να αποδοθούν άμεσα τα χρήματα στους εργαζόμενους.

Οι βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Γκιόκας
Σταύρος Τάσσος

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/