Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Συνέντευξη της Άννας Βερνιώτου στην εφημερίδα "Πολίτης"

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 ·

Στην ερώτηση για το πως βιώνει όλη την ένταση του προεκλογικού αγώνα, πώς όλο αυτό μεταφέρεται σπίτι και με ποιο τίμημα, η Άννα Βερνιώτη δήλωσε:



Για εμάς, τα μέλη, τα στελέχη του ΚΚΕ, για τις οικογένειες και τα παιδιά μας, δεν είναι πρωτόγνωρο να δίνουμε μια σοβαρή μάχη όπως οι εκλογές. Δεν είναι κάτι καινούριο αφού έχουμε ούτως ή άλλως πάρει μια απόφαση ζωής και είμαστε και εμείς αλλά και τα παιδιά μας διαπαιδαγωγημένα με αυτές τις αξίες. Δίπλα στους εργαζόμενους, στους χώρους δουλειάς, ενάντια σ’ αυτό το απάνθρωπο σύστημα, για να μπορέσουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Είναι μονόδρομος, αναγκαίος. Επομένως, με αυτό ζούμε 365 μέρες το χρόνο, αυτοί είμαστε.

Όλοι οι αγώνες έχουν κόστος. Ανέξοδοι αγώνες δεν υπάρχουν στο ΚΚΕ. Οι σύντροφοι που έχουν οικογένειες και παιδιά, πρέπει και είναι καλοί και στα δυο και στους αγώνες και στις οικογενειακές υποχρεώσεις. Ξέρουν και μονίμως προσπαθούν να είναι ψύχραιμοι, με αλληλοκατανόηση και αλληλοβοήθεια, με συλλογικότητα και πρόγραμμα, χωρίς να χάνουν από τα μάτια τους σκοπούς του αγώνα. Είναι στοιχεία που σε διδάσκει ο αγώνας με την εργατική τάξη και το λαό, τα ιδανικά της τάξης μας, που πολλοί αγωνιστές κληρονομούν μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δίπλα και μέσα στο ΚΚΕ. Δεν γεννιόμαστε έτσι.
Γι’αυτό και οι αγώνες που γίνονται από το δικό μας μετερίζι, δεν έχουν μόνο δυσκολίες, όπως ίσως εννοείτε στην ερώτησή σας, αλλά έχουν και μια αναντικατάστατη ομορφιά. Χρειάζεται βέβαια καλό πρόγραμμα γιατί φυσικά η κάθε πολιτική μάχη, αυτή που αφορά τάξεις, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
 


Στην ερώτηση πώς προσπαθεί, αν προσπαθεί, να συμβάλλει σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα
κι αν θεωρεί ότι η οικογενειακή γαλήνη πλήττεται από την ενεργή συμμετοχή τόσο στον προεκλογικό αγώνα όσο και μετά, απάντησε:

Ως μέλος του ΚΚΕ δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι παίρνω μέρος με βάση και το σχεδιασμό του Κόμματός μου, στη μάχη αυτή. Δεν πρόκειται για προσωπικό αγώνα για ιδιοτελή συμφέροντα, όπως γνωρίζετε αυτά στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν. Όσο για το πώς γίνεται αυτό, είναι με εξορμήσεις, συζητήσεις με τους εργαζόμενους, συμβάλλοντας στον προβληματισμό για το αν μέσα στην ΕΕ και σε αυτό το δρόμο που ζούμε τόσα χρόνια κερδίσαμε ή χάσαμε, ότι έχει έρθει η ώρα να στηριχτεί το ΚΚΕ.
Η οικογένειά μου δεν είναι σε μια γυάλα. Αν πλήττεται η γαλήνη μας από τον αγώνα; Κάθε άλλο! Πλήττεται από την επίθεση που βιώνει ο λαός μας τα τελευταία χρόνια. Η οικογενειακή γαλήνη εμάς και των παιδιών μας βάλλεται από την επίθεση του κεφαλαίου,  με την ανεργία, τη μισοδουλειά, την κινδυνολογία της ΝΔ και τα ψίχουλα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ. Πλήττεται από την ανελέητη φορολογία, τα χαράτσια, την αβεβαιότητα για το μέλλον. Επομένως στους αγώνες βρίσκεται η γαλήνη και όχι στην αδράνεια ή στο φόβο. Αυτά ισχύουν τόσο πριν όσο και πολύ περισσότερο και για την «επόμενη μέρα» των εκλογών.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/