Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Χίου από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 ·


Σε αγωνιστική διαματυρία προχώρησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο 
Χίου χθες (21/1/2015). Αίτημα αιχμής ήταν η Δημόσια και Δωρεάν Υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δράση. Εδώ και μεγάλο διάστημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ έχουν θέσει τα ζητήματα που έχουν φέρει το Νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Η πολιτική της συγκυβέρνησης, που υλοποιεί και η διεύθυνση του Νοσοκομείου, η πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, της λειτουργίας των Νοσοκομειακών μονάδων στα πρότυπα επιχείρησης, η ανταγωνιστικότητα, είναι οι παράγοντες που οδηγούν στις τραγικές ελλείψεις υλικών, φαρμάκων - θεραπειών, δαγνωστικών εξετάσεων. Οδηγούν και στα αδιέξοδα τω ελλείψεων ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Την πολιτική αυτή υλοποίησαν πιστά όλα τα τελευταία χρόνια η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τα διάφορα στηρίγματά τους, με τις εκάστοτε κυβερνήσεις τους. Η πολιτική αυτή δεν αμφισβητείται και από το ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναγνωρίζονται  οι δεσμεύσεις εντός ΕΕ, η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, ασχέτως αν βαφτίζεται "υγειής επιχειρηματικότητα".
Ταυτόχρονα, όσοι εργάζονται ήδη στο Νοσοκομείο βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο σε ό,τι αφορά τα εξοντωτικά ωράρια, το μισθό.
Πρόκειται για πολιτικές που εκπορεύονται από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ, τα μονοπώλια και εκεί πρέπει να στρέψει τα πυρά της και η λαϊκή οργάνωση και πάλη.
Το αποτέλεσμα των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ήταν 400 περίπου εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι να μην καταβάλουν το χαράτσι, να εκφραστεί η λαϊκή αντίθεση στην επιχειρηματική λειτουργία. Σημαντική ήταν η συμπαράταξη των ιατρών, των νοσηλευτών των εξωτερικών ιατρείων οι οποίοι αντιστάθηκαν στις πιέσεις, τις απειλές της Διοίκησης η οποία τους κάλεσε "να εφαρμόσουν το νόμο". Η συμπόρευση των εργαζομένων όρθωσε τείχος αντίστασης  στα σχέδια κυβένησης - διοίκησης.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/