Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Συνέντευξη Μ. Κούνουπα, υποψήφιου με το ΚΚΕ στη Χίο, στη δημοσιογράφο Αγγελική Κωνσταντίνου στην εφημερίδα "Πολίτης"

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 ·

Ερώτηση: Τα δυο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν ανάμεσα στον φόβο και την ελπίδα ζητώντας την ψήφο του κόσμου. Εσείς τι έχετε να πείτε, γιατί να σας ψηφίσουν οι Χιώτες;

Ακριβώς  όπως λέτε είναι τα πράγματα με το νέο δικομματικό παιχνίδι. Εμείς λέμε στο λαό ότι έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι τόσα χρόνια, έχει πείρα μέσα σε αυτό το δρόμο ανάπτυξης, στην ΕΕ, που όλα τα Κόμματα υπηρέτησαν, πλην ΚΚΕ. Σήμερα, που το πολιτικό σύστημα αλλάζει μάσκες με γρήγορους ρυθμούς, που «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα», που μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπως πχ η κ. Τζάκρη, που ψήφισε το μνημόνιο, βρίσκονται στον τάχα «αντιμνημονιακό» ΣΥΡΙΖΑ με πλείστα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι ανάγκη ένα ισχυρό ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε το λαό μας, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και επιβεβαίωσε ότι είναι το μόνο Κόμμα που μπορεί να εμπιστευτούν οι εργαζόμενοι. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα βρίσκεται εκεί και την επόμενη των εκλογών και μάλιστα θα πιστωθεί στην πάλη για την ανάκτηση των απωλειών, για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης. Που, αλήθεια, πιστώθηκε το μεγάλο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές; Σε διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο σε όλους τους τόνος ότι δεν πρόκειται να απειληθεί η πορεία της χώρας μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στις αντιλαϊκές συμφωνίες, σε υποσχέσεις ψίχουλα. Σε αντιλαϊκές επιλογές φυσικά πιστώθηκε και το ποσοστό της συγκυβέρνησης και όσων έταξαν φιλολαϊκές εξελίξεις με συμφωνίες στα πλαίσια του συστήματος.


Ερώτηση: Ο κόσμος περνά δύσκολα, η ανεργία μαστίζει τους Χιώτες, οι νέοι φεύγουν. Πώς μπορούν να αλλάξουν όλα αυτά σε τοπικό επίπεδο, πέρα από την ανατροπή και το λαό στην εξουσία στην πράξη, τι σημαίνει αυτό. Πώς θα εξευρεθούν δουλειές; Πώς θα λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας; 

Πως γίνεται πχ να λυθεί ουσιαστικά η ανεργία και τα άλλα προβλήματα που γεννιούνται μέσα σε αυτό το σύστημα, μακριά από τη σχεδιασμένη οικονομία χωρίς το λαό στην εξουσία, μέσα στην αναρχία του καπιταλισμού; Δεν γίνεται. Αλλά μέχρι τότε παλεύουμε. Και στο κίνημα και στη Βουλή. Δεν υπάρχει ζήτημα που το ΚΚΕ να μην κατέβασε νομοσχέδια που καταψηφίστηκαν από τα άλλα κόμματα, δεν υπάρχει αγώνας που να μην πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές ακόμα και με κατακτήσεις (επαναπροσλήψεις κλπ). Ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωσή, στους τόπους δουλειάς, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την ΕΕ, τα μονοπώλια, τα Κόμματά τους, με ελπίδα το ισχυρό ΚΚΕ. Από αυτή μας τη στρατηγική προκύπτει και αυτό  που λέμε: την επόμενη μέρα θέλουμε ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, για ανάκτηση των λαϊκών απωλειών (που κανένα Κόμμα δεν υπόσχεται) μέσα από μια πλατιά λαϊκή συμμαχία γιατί, αλλιώς δεν μπορούμε να έχουμε ούτε ουσιαστική προσωρινή ανακούφιση. 

Η Χίος δεν βρίσκεται σε γυάλα. Πρόκειται για μέτρα εξαθλίωσης που παίρνονται σε όλη την ΕΕ, ανεξαρτήτως μνημονίων, «αριστερών» ή «δεξιών» κυβερνήσεων γιατί είναι ανάγκη για την καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία. Επομένως αυτό πρέπει να αντιπαλέψει και ο λαός μας.


Ερώτηση: Το ΚΚΕ αντιδρά για να αντιδρά; Σε μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν έχει θέση δεν το βλέπετε ως σενάριο; Και κατά το παρελθόν το ζητούμενο για το κόμμα ήταν η έξοδος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αλλά αυτό δεν το εμπόδισε να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Τώρα γιατί απορρίπτετε τις συνεργασίες;

      Το ΚΚΕ αντιδρά για την άμεση ανακούφιση του λαού σε όλα τα επίπεδα, για να ανοίξει ο δρόμος για τη δική του εξουσία όπως σας είπα ήδη και φυσικά τότε και μόνο τότε το ΚΚΕ θα είναι πρωταγωνιστής και στη λαϊκή διακυβέρνηση. Έχουμε την πιο πλατιά πρόταση συμμαχίας που υλοποιούμε μέσα στο λαό και με το λαό. Με Κόμματα που υπηρετούν την ΕΕ, το δρόμο που μας οδήγησε ως εδώ, θα ήταν πολιτική προδοσία για το λαό να συνεργαστούμε. Το ζήτημα ανοχής ή συμμετοχής του ΚΚΕ σε μια διακυβέρνηση είχε τεθεί και στις εκλογές του 2012, που θα καταργούσε το μνημόνιο από την πρώτη μέρα, και τους εφαρμοστικούς νόμους. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια και δικαιώθηκε για τη στάση του απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τις κούφιες, όπως αποδείχτηκε, διακηρύξεις του. Αν κάνει κάτι τέτοιο το ΚΚΕ θα πάψει να είναι αξιόπιστο. Βλέπετε πως αντιμετωπίζεται για το 1989, από το οποίο φυσικά το Κόμμα μας έχει βγάλει συμπεράσματα για το αν βοηθήθηκε το κίνημα, η λαϊκή πάλη. Το ΚΚΕ είναι κόμμα εγγύηση για τη νεολαία και το λαό, γιατί συγκρούεται με το σύστημα και τους εκπροσώπους του και όσο ο λαός είναι στην αντιπολίτευση εκεί μαχητικά και αντικειμενικά βρίσκεται και το ΚΚΕ.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/