Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/1/2015 ΣΤΙΣ 6,00μμ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ S/M ΧΑΡΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 ·


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων  και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.



Εργαζόμενες-οι
Η εργοδοσία των s/m  ΧΑΡΑ  εδώ και μήνες υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο τρομοκράτησης εργαζομένων . Τιμωρεί απολύοντας  εργαζόμενους τον έναν μετά τον άλλον, αυτούς και αυτές που ένα  χρόνο πριν δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας  με πιο προσφατη απόλυση αυτήν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες  προκλητικά ισχυρίζονται ότι προβαίνουν  σε όλες  αυτές τις απολύσεις για να  διατηρήσουν την βιωσιμότητα τους  σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Για την εργοδοσία  βιωσιμότητα σημαίνει εξασφάλιση κερδοφορίας , αφού στη θέση παλαιών εργαζόμενων με πλήρη εργασιακά δικαιωματα που απολύει ,προσλαμβάνει εργαζόμενους   με δυσμενέστερους όρους εργασίας. Για δε τους εργαζόμενους ,η βιωσιμότητα μεταφράζεται σε απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, μειωμένους μισθούς και τελικά απολύσεις.
Ο συγκεκριμένος εργοδότης βέβαια δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού αξιοποιεί το νομοθετικό οπλοστάσιο που του προσφέρουν οι πολιτικές της Ε.Ε που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υλοποιούν για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων για ακόμη φορά καταδικάζει τις συνεχιζόμενες ,τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις των  συναδέλφων. Θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες δείχνουν  ότι μόνο η συσπείρωση στα σωματεία, μόνο ο ταξικός αγώνας των εργαζομένων  μπορεί να ανατρέψει τις  πολιτικές  που φέρνουν  απολύσεις και αφαίρεση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη κινητοποίηση –διαμαρτυρία  αύριο Παρασκευή 9/1/2015 στις 6,00μμ έξω από το κατάστημα s/m ΧΑΡΑ  στην οδό ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 29.

                                                                                                                                                   Το Δ.Σ.

                                                                                                                                          Χίος 8/1/2015


Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/