Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Για τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας περί κάλυψης των κενών με εθελοντές εκπαιδευτικούς

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Είναι πρόκληση και χλευασμός για τους χιλιάδες άνεργους εκπαιδευτικούς, τους  μαθητές και τη λαϊκή οικογένεια, η  δημόσια τοποθέτηση  του αρμόδιου υπουργού Παιδείας ότι προτίθεται να καλύψει τα μεγάλα κενά στην εκπαίδευση, που πια η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκαλύψει, μέσω του εθελοντισμού και της τζάμπα εργασίας!
Ο εθελοντισμός που προαναγγέλλει ο αρμόδιος Υπουργός δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι μέρος και συνέχεια της ίδιας πολιτικής που φέρνει τη χρόνια αδιοριστία και ανεργία των εκπαιδευτικών, τα συνεχή φίλτρα για τυχόν διορισμό και μόνιμη εργασία, το θεσμό της «αξιολόγησης». Μέτρα που δεν ήρθαν από παιδαγωγική ευαισθησία δεν έχουν στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.
 Η κυβέρνηση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια τη λειτουργία του σχολείου. Με τη μάσκα του εθελοντή θα διαβούν την πόρτα του σχολείου κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα, διεκδικώντας ρόλο και χώρο στο περιεχόμενο και τη λειτουργία της εκπαίδευσης, στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.
Χρόνια τώρα μαθητές και γονείς που ψάχνουν πότε το δάσκαλο και πότε το βιβλίο καταλήγουν να πληρώνουν από την τσέπη τους και να βάζουν πλάτη για λειτουργικά και αναλώσιμα του σχολείου. Τα τελευταία χρόνια δε, με το κλείσιμο πάνω από 1600 σχολείων στη χώρα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη μετακίνηση των μαθητών, γονείς και μαθητές αγωνιούν για το πώς θα καταφέρουν να φθάσουν από το σπίτι στο σχολείο.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που σήμερα κινητοποιεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Αυτή την πραγματικότητα πρέπει να ανατρέψει η οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας και  αυτή την πάλη πρέπει να ενισχύουν και οι άνεργοι εκπαιδευτικοί.
Καμία συζήτηση για δήθεν εθελοντισμό και τζάμπα εργασία.
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
Γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης τώρα.


ΑΘΗΝΑ 7/11/2014                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/