Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΠΕΡΓΩΝ - ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 ·



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ



Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα προκλητική δίωξη σε βάρος των ναυτεργατών, όπου ολόκληρο το πλήρωμα του πλοίου «SUPERFERRY II» δικάζεται γιατί πήρε μέρος σε απεργία που αποφασίστηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΠΝΟ. Η κλήση σε δίκη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά γίνεται με το πρόσχημα ότι οι ναυτεργάτες ήταν επιστρατευμένοι. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, τα τελευταία χρόνια, δίωξης με βάση την πολιτική επιστράτευση, του συνόλου των μελών ενός πληρώματος, ώστε να δικαστεί με αυτές τις βαριές κατηγορίες.

          Η προκλητική αυτή δίωξη αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της ολόπλευρης στήριξης του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Δίπλα στις προκλητικές φοροαπαλλαγές και άλλες παροχές, θέλουν τους ναυτεργάτες χειροπόδαρα δεμένους.

Οι ναυτεργάτες συνολικά οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον να αντισταθούν στην ποινικοποίηση του αγώνα τους, που είναι μέρος του συνολικού πολέμου για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να καταδικάσει τον κλιμακούμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, να απαιτήσει να σταματήσει αυτή η δίωξη.



ΑΘΗΝΑ 7/11/2014                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/