Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΑΛΙΑ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 ·


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 - 5 Σεπτέμβρη, στην Ουαλία, σηματοδοτεί την ένταση της επιθετικότητας αυτού του ιμπεριαλιστικού πολιτικό-στρατιωτικού συνασπισμού, ενισχύοντας τη δυνατότητα του να δρα και να επεμβαίνει στρατιωτικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου κρίνονται τα συμφέροντα των αμερικανικών και ευρωενωσιακών μονοπωλίων και εκτυλίσσονται οι σφοδροί ανταγωνισμοί τους με άλλες δυνάμεις για το μοίρασμα της καπιταλιστικής «λείας».
Όχι τυχαία ιδιαίτερο αντικείμενο της Συνόδου αυτής αναμένεται να είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στο φόντο των αιματηρών εξελίξεων στην Ουκρανία και στην κλιμακούμενη αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Έτσι «λιοντάρια» και «ύαινες» καλούνται να γεφυρώσουν τα επιμέρους συμφέροντά τους και να χαράξουν την παραπέρα ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής λυκοσυμμαχίας και των υποδομών της στην Ευρώπη, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, επιδιώκοντας να αποκτήσουν το πλεονέκτημα και να μιλούν από θέσεις ισχύος με τη Ρωσία. Στο πλαίσιο αυτό και στο όνομα δήθεν της «ευρωπαϊκής ασφάλειας» εντάσσονται τα σχέδια αύξησης των στρατιωτικών δαπανών του ΝΑΤΟ, η λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα», η αύξηση των λεγόμενων «ευέλικτων στρατιωτικών σωμάτων», η μεγαλύτερη πρόσδεση της Ουκρανίας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ κ.ά.
Αυτές οι εξελίξεις εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και μιας γενικευμένης ανάφλεξης και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια των λαών της Ευρώπης, αλλά μονάχα με την ασφάλεια της κερδοφορίας και τους σχεδιασμούς των ευρω-αμερικάνικων μονοπωλίων. Η στήριξη που παρέχει το ΝΑΤΟ στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, που έχει και τη στήριξη φασιστικών δυνάμεων, για τη συνέχιση της αιματοχυσίας στην Ανατολική Ουκρανία, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το σύνθημα «ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πόλεμοι!».
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, που δεν υπηρετούν το συμφέρον του ελληνικού λαού, αλλά το στόχο του εγχώριου κεφαλαίου για αυξημένη συμμετοχή στο μοίρασμα της λείας. Ευθύνες όμως έχουν και εκείνες οι δυνάμεις, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, που θεωρούν δεδομένη τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟϊκά πολεμικά σχέδια, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟϊκό και κάθε ιμπεριαλιστικό σχηματισμό, που τόσα δεινά προκαλούν στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα όλων των χωρών.


ΑΘΗΝΑ 3/9/2014                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/