"Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα": Γενικευμένη γραμμή φτώχειας για εργαζόμενους και ανέργους"

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014 ·ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ


Βρυξέλλες, 04/09/2014

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση του Ευρωβουλευτή του Kόμματος Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναδεικνύει το θέμα του "Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος" το οποίο προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με στόχο το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μείωση μισθών και κοινωνικών επιδομάτων και την αντικατάσταση τους από επιδόματα πείνας. Στην ερώτηση του ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:
"Η Ελληνική κυβέρνηση καθιερώνει το "Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα", όπως ισχύει σε άλλα κράτη - μέλη.
Με ανεργία, φόρους, δάνεια, μείωση μισθών, επιδομάτων πρόνοιας και ανεργίας (που παίρνει 10% των ανέργων) να πνίγουν το λαό, συγκαλύπτει - διαιωνίζει τη φτώχεια με ελεημοσύνη που θα δικαιούνται όσοι ζουν στην ακραία φτώχεια, αφού αποκλείονται όσοι έχουν εισόδημα έστω 1 ευρώ πάνω από το εισοδηματικό όριο των 4.800 ετησίως ή έχουν μικρή ιδιοκτησία αλλά χωρίς εισόδημα.
Επιδιώκει τον καθορισμό μιας γενικευμένης γραμμής φτώχειας συμπιέζοντας προς αυτή το επίπεδο ζωής ανέργων και εργαζόμενων. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε συνδυασμό με τη γενίκευση - μονιμοποίηση της πρόσκαιρης, κακοπληρωμένης εργασίας, που αποτελεί κεντρική επιλογή της ΕΕ (ιδιαίτερα για τους νέους) είναι στόχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, Χαρακτηριστικά : το επίδομα αυτό διακόπτεται σε όποιον αρνηθεί θέση εργασίας με μισθό έστω και ένα ευρώ πάνω από το μηνιαίο όριο του (400 Ευρώ το μήνα).
 Εντάσσεται στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης για να διασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Ερωτάται η Επιτροπή: Η πολιτική της αντικατάστασης μισθών και κοινωνικών επιδομάτων από επιδόματα φτώχειας συνιστά υλοποίηση των στόχων της "Στρατηγικής Ευρώπη-2020" της ΕΕ και της εποπτείας - μνημονίων διαρκείας για όλα τα κράτη μέλη;" 


Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/