Κάνουμε την οργή μας πάλη! Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν, αναβαθμισμένη Ειδική Αγωγή.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 ·Αρχίζει η νέα σχολική χρονιά και για μια ακόμα φορά είναι μπροστά μας τραγικές  οι ελλείψεις στο ευαίσθητο χώρο της ειδική αγωγής.
Απευθυνόμαστε, σε σένα γονιέ που βιώνεις την αγωνία και τις συνέπειες αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Που δεν γνωρίζεις εάν το παιδί σου θα έχει φέτος σχολείο και πότε θα ανοίξει. Εάν θα έχει εκπαιδευτικούς και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, εάν θα υπάρξουν τα μεταφορικά μέσα και οι προϋποθέσεις  για να φτάσει το παιδί  στο σχολείο και να γυρίσει!
Σε σένα που πληρώνεις ξανά και ξανά για στοιχειώδη δικαιώματα του παιδιού σου στην εκπαίδευση, την  αποκατάσταση, την υγεία, την περίθαλψη.
Απευθυνόμαστε σε σένα δάσκαλε και εργαζόμενε στο χώρο τις ειδικής αγωγής, που δουλεύεις μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Παλεύεις με φιλότιμο να ανταποκριθείς σε ένα σύνθετο έργο. Όμηρος και μαζί αναλώσιμος για χρόνια, αφού αυτό επιτάσσει το πνεύμα της επιχειρηματικότητας που κατακλύζει σήμερα το χώρο της ειδικής αγωγής με τη συνδρομή  κυβέρνησης και  Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόσφατα κατατέθηκε το νομοσχέδιο της ειδικής αγωγής που έρχεται να  συρρικνώσει και ν’ αποδυναμώσει ακόμα παραπέρα τις δημόσιες δομές της. 
Χωρίς να απαντά στην αγωνιά των οικογενειών για το μέλλον των παιδιών τους, τους καλεί και πάλι να πληρώσουν.  
Παραμερίζει την ανάγκη των χιλιάδων κενών σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό και διαιωνίζει το πρόβλημα των συμβασιούχων.
Κυβέρνηση, ΕΕ επιχειρώντας  να «χρυσώσουν το χάπι» της συρρίκνωσης και της εμπορευματοποίησης της ειδικής αγωγής χρησιμοποιούν τη δήθεν ένταξη, που μόνο κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να γίνει για κάποιες κατηγορίες παιδιών, με στόχο να κλείσουν τα δημόσια ειδικά σχολεία.
Ψεύδονται!!! Αυτοί που έχουν βάλει συνολικά στο περιθώριο τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού μας, δεν δίνουν «έναν παρά» για τις ζωτικές ανάγκες των οικογενειών των ΑΜΕΑ. Οι ανάγκες μας λογίζονται σαν κόστος!
Γι’ αυτό αποδυναμώνουν τα ειδικά σχολεία,  κλείνουν τμήματα ένταξης, εμφανίζονται να στηρίζουν την παράλληλη στήριξη για να την καταργήσουν στην πορεία.

Η πείρα  διδάσκει.
Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις εμπορευματοποιούν τις ανάγκες των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους. Το κόστος και η ευθύνη πέφτει στις πλάτες της λαϊκής  οικογένειας.

Καμία μείωση των προσδοκιών, καμία αυταπάτη, καμία αναμονή.
Έχεις δύναμη! Βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης που στοχεύει στην καρδιά της πολιτικής τους.
Μαζικοποίησε τους συλλόγους γονέων, στρατεύσου με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τα σωματεία. Διεκδίκησε λύση για τα άμεσα και οξυμμένα προβλήματα των παιδιών με αναπηρία.
  

Μην αρκείσαι στα ψίχουλα, δεν τους χρωστάς-σου χρωστάνε!
Διεκδίκησε ό,τι σου ανήκει:
·      Όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο κατάλληλο δημόσιο δωρεάν σχολείο. Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του ή σε σχολείο που δε μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές του ανάγκες. Για να βρουν το  δικό τους σχολειό τα 200 χιλιάδες παιδιά με αναπηρία ή μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός ειδικής αγωγής.
·      Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, με την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση.
·      Άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού προσωπικού) στις μονάδες ειδικής αγωγής, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών με βάση τις ανάγκες.
·      Άμεση στελέχωση και ενίσχυση των ΚΕΔΔΥ, ώστε έγκαιρα το παιδί με ειδικές ανάγκες να αξιολογείται και να εντάσσεται στο κατάλληλο παιδαγωγικό πλαίσιο με την αναγκαία στήριξη.
·      Αναβάθμιση και επέκταση των δημόσιων επαγγελματικών σχολών για τα ΑΜΕΑ. Κατοχύρωση και αναγνώριση του πτυχίου και άμεση πρόσληψή τους μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο, την επαγγελματική ή την ανώτατη εκπαίδευση.
·      Παροχή όλων των τεχνολογικών βοηθημάτων, μέσων και υποδομών που είναι αναγκαία για τα παιδιά ώστε να ενταχτούν στην ζωή, να ανταπεξέλθουν στην εκπαιδευτική λειτουργία.
·      Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της ειδικής αγωγής,
·      Πρώιμη διάγνωση, παρέμβαση  και  αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρία μέσα σε  δωρεάν σύγχρονες κρατικές δομές.
·      Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ να διοχετευτούν στη λειτουργία και ενίσχυση των δημόσιων δομών και όχι στην επιδότηση των επιχειρηματικών συμφερόντων που πολλαπλασιάζουν σήμερα την παρουσία τους στο χώρο της ειδικής αγωγής με τον μανδύα των Μ.Κ.Ο, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, της φιλανθρωπίας, κ.α.


Ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να καθυστερήσει, να εμποδίσει, να δυσκολέψει αντιδραστικές ανατροπές που επιχειρούνται σήμερα με ένταση και βιαιότητα.  Για να μπορούν οι οικογένειες των ΑΜΕΑ να ζουν χωρίς την αγωνιά για το μέλλον των παιδιών τους,  να ικανοποιηθούν οι ζωτικές τους ανάγκες, να ευθυγραμμιστεί η ζωή τους με τις δυνατότητες που δίνει η εποχή και η επιστήμη, είναι ανάγκη ο καθημερινός αγώνας να ανοίγει και τον δρόμο μιας άλλης κοινωνίας.
Μιας κοινωνίας που οργανώνεται και σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες του ανθρώπου και όχι με βάση τα κέρδη μια χούφτας καπιταλιστών! Στον καθημερινό αγώνα να έρθει πιο κοντά η νέα κοινωνία του Σοσιαλισμού σας καλεί το ΚΚΕ.
Σε μια κοινωνία που λειτουργεί με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και που μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύνθετες ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία, να ενταχθούν ισότιμα στην κοινωνία και στην παραγωγή.
Σε αυτή την κοινωνία, που είναι απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση, η ειδική αγωγή παρέχεται αποκλειστικά δωρεάν για όλους και με ευθύνη του εργατικού κράτους, σε επίπεδο διάγνωσης, εκπαίδευσης, στήριξης, αποκατάστασης, κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης.

Στη Σοσιαλιστική κοινωνία οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι βάρος.
Η ικανοποίηση των αναγκών τους είναι μέτρο προόδου,
πολιτισμού και ανθρωπιάς.
Σεπτέμβρης 2014

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/