Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 ·


ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εφαρμόστηκε και στο νησί μας με προτάσεις μείωσης οργανικών θέσεων στο 3ο, 9ο, 5ο και της Καλλιμασιάς Δημοτικά σχολεία, και με το κλείσιμο του σχολείου Λαγκάδας – Συκιάδας. Η διαδικασία αυτή είναι άρρηκτα δεμένη με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που υλοποιούνται απ' το δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο και αποβλέπουν στη δημιουργία του κατηγοριοποιημένου - ταξικού σχολείου της αγοράς, των χορηγών, της ιδιωτικοποίησης, της υποβαθμισμένης γνώσης. Οδηγούν στο να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη οι γονείς για τη μόρφωση των παιδιών τους, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Σ' αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις 2000 σχολείων πανελλαδικά.

Θεωρούμε τη στάση του Συλλόγου Δασκάλων (πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ) και του ΔΣ της ΕΛΜΕ επικίνδυνη για τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερα της λαϊκής οικογένειας αφού παραπλανητικά, στα λόγια αμφισβητούν τάχα αυτή την πολιτική, ενώ στην πράξη δεν παίρνουν απολύτως καμία αγωνιστική πρωτοβουλία. Οι πρακτικές τους φανερώνονται από:
  1. Την απεργοσπαστική στάση του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ όπου καταψήφισε την ήδη ειλημμένη απόφαση για απεργία στις 30/3 η οποία αφορούσε και τις συγχωνεύσεις.
  2. Την προσπάθειά τους να ελέγξουν τις όποιες κινήσεις Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων είτε κατευθείαν με παρεμβάσεις της Α' θμιας Διεύθυνσης, είτε σε αρκετές περιπτώσεις, σε αντίθεση με το αίσθημα για αγώνα που υπήρχε από τα κάτω, με διάφορες προφάσεις και ιδεολογήματα όπως: “δεν θα πάθουμε και τίποτα αν μειωθούν κάποιες θέσεις”, τη στεγνή λογική της “αριθμολογίας” (αναλογία μαθητών - Εκπαιδευτικών), “την αντίληψη για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων”, την αυταπάτη ότι “πρέπει πάση θυσία να μείνουμε στο ΕΣΠΑ”, “να μη δώσουμε διαστάσεις στο πρόβλημα”, τη λογική του παζαρέματος (“καλύτερα να κοπούν 2 παρά 4 θέσεις κλπ”).
  3. Την επίθεση στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, στο όνομα της “μη – κομματικοποίησης” των προβλημάτων, ή με την αντιδραστική πρόφαση ότι “δεν έχουν καμιά δουλειά στο σχολείο”, ακόμα και παρεμποδίζοντας να πουν γνώμη σε συνελεύσεις Γονέων.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι πρέπει να ξεπεράσουν τη λογική του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας στην οποία επιχειρούν να τους σύρουν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ότι αυτά γίνονται για το καλό των παιδιών. Ο αγώνας είναι μονόδρομος, τα μέτρα σε βάρος του λαού θα εντείνονται διαρκώς. Χρειάζεται οργανωμένα, με το ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουν Δημόσια, Δωρεάν Παιδεία για όλους, Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση. Να διεκδικήσουν την εξουσία που θα κάνει πράξη ένα τέτοιο σχολείο στη βάση των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των πολυεθνικών.

Χίος 27/3/2011

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/