Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 ·

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Δεν πιστεύουμε μετά από όσα ακουστήκαν να μας ζητήσετε ως Λαϊκή Συσπείρωση να κρίνουμε ποιός από τους δύο είναι πιο Καλλικρατικός ο κ. Δήμαρχος ή ο κ. Χαλλιορής.
Μιας όμως και συμφωνείτε στον Καλλικράτη να σας θυμίσω ότι είναι ο νόμος που συνέθλιψε τις τοπικές κοινωνίες, είναι ο νόμος των περικοπών, το τοπικό μνημόνιο το λέγαμε εμείς στα χέρια της κεντρικής διοίκησης, είναι το fast track για το μεγάλο κεφάλαιο και θα το δείτε πολύ γρήγορα στο επόμενο διάστημα.
Κυρίες και κύριοι είναι γεγονός ότι τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και ο προϋπολογισμός ενός Δήμου αποτελούν τα εργαλεία εκείνα που δείχνουν προς τα πού κατευθύνεται το δημοτικό καράβι, είναι αυτό που λέμε ο καθρέφτης της πολιτικής του Δήμου, η φιλοσοφία ανάπτυξης της Δημοτικής αρχής.
Εισηγητικά βεβαίως, θα έπρεπε να αποτυπώνεται η φιλοσοφία σας στο τεχνικό πρόγραμμα κάτι τέτοιο όμως δε γίνεται, όχι γιατί δεν έχετε φιλοσοφία, αλλά γιατί επιλέγετε τη λογική μιας τεχνοκρατικής παρουσίασης για να κρύψετε το κύριο. Το κύριο είναι ότι το Τεχνικό σας Πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα «μνημονιακό» ένα πρόγραμμα εναρμονισμένο με τη φτώχεια που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ στην τοπική Διοίκηση. Είναι ένα πρόγραμμα που επιβάλλει την τοπική λιτότητα στα έργα, αναπαράγει τις δεσμεύσεις της κεντρικής κυβέρνησης απέναντι στα ντόπια και ευρωπαϊκά αφεντικά.
Είναι εξόχως Καλλικρατικό γιατί ο δημότης θα πληρώσει τη νύφη. Επιβεβαιώνεται έτσι η Λαϊκή Συσπείρωση που έλεγε και λέει ότι οι δικομματικές αρχές όπως εσείς αποτελούν ιμάντες μεταφοράς της αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης.
Φέρατε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα κατ΄ εικόνα και ομοίωση της κυβέρνησης σας. Ας δούμε τη γλώσσα των αριθμών που εσείς παραθέσατε.
12.374.228€ ΣΑΤΑ : 45.000 κάτοικοι= 275€/ κάτοικο
5.556.021€ ΥΠΟΛΟΠΑ : 45.000 κάτοικοι=124€/ κάτοικο
Σύνολο ανά κάτοικο 399€
31.496.353€ : 45.000=700€/ κάτοικο από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που βεβαίως δεν αφορά ένα χρόνο και δε σημαίνει ότι θα εγκριθούν όλα. Για να σας βοηθήσουμε όμως ας κάνουμε αυτή την αλχημεία!
Σύνολο 1.100€ ο ένας κάτοικος για ένα χρόνο.
Αυτά δίνετε εσείς και η κυβέρνηση σας στους Χιώτες και στις Χιώτισσες, στην ουσία όμως γνωρίζετε ότι δεν είναι αυτά τα χρήματα που δίνετε και ότι τα 1.100€ βγαίνουν εξαιτίας της αλχημείας που κάνω για να σας βοηθήσω με το ΕΣΠΑ, τα χρήματα που δίνετε είναι 399€, συμφώνησε και η πλειοψηφία της Επιτροπής Τοπικής διαδούλευσης, από την οποία κάποιοι παρεξηγήθηκαν που την ονομάζουμε έτσι.
Κανέναν δεν υποτιμάμε αλλά φορείς και πρόσωπα οφείλουν να μαθαίνουν για να μην παθαίνουν. Οφείλουν να προσεγγίζουν την αλήθεια, γιατί όπως σε παράφραση γράφει ο Θουκυδίδης αντιλαμβάνομαι αυτόν που κατακτά δεν αντιλαμβάνομαι αυτόν που δέχεται να κατακτηθεί. Ποια όμως είναι η άλλη όψη των αριθμών. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τους υπεξαιρεθέντες πόρους που παράνομα παρακρατούν από το 1992 και φτάνουν στα 12 δις ευρώ οφείλουν ανά κάτοικο της Χίου περίπου 1200€ δηλαδή πάνω από 50 εκατ. Ευρώ στο νησί.
Άρπαζαν με τις πολιτικές λιτότητας προκειμένου να εξυπηρετούν τραπεζίτες, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και λοιπούς κεφαλαιούχους με συμπύκνωση το μνημόνιο της σημερινής κυβέρνησης από 3.500€ ανά μισθωτό και συνταξιούχο έως και 7.500€.
Κλείνοντας με τους αριθμούς η κυβέρνησης σας δίνει 400 έως 1100€ ανά κάτοικο της Χίου εικονικά και του έχει αρπάξει μέσο όρο πάνω από 4000€ συν1100€ παρακρατημένους πόρους οφείλει δηλαδή ανά κάτοικο 5000€.
Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει και τη γραμμή άμυνας για το Τεχνικό σας Πρόγραμμα. Εσείς όμως πρόθυμοι και πειθήνιοι το προσαρμόσατε στη φτώχια και τη μιζέρια που έχει καταδικάσει το λαό μας η κυβέρνηση σας.
Ακόμα όμως κι αυτό καθ’ αυτό το πρόγραμμα σας είναι πέρα για πέρα στο μεγαλύτερο του μέρος εικονικό. Τα νέα έργα που αναφέρεστε είναι εκθέσεις ιδεών για να γεμίζετε τους κωδικούς .
Στα συνεχιζόμενα αποκρύπτετε τι απορρόφηση υπάρχει και εν τέλει επειδή επιλέξατε τη φτώχεια γι αυτό και άλλα σας πρότειναν στην πλειοψηφία τους τα Τοπικά Συμβούλια και άλλα βάλατε εσείς στο πρόγραμμα “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι” βλέπε κυβέρνηση τρόικα κλπ. Παίρνετε όμως και ένα βραβείο.
Το βραβείο κατατμήσεων στα έργα ώστε με τις απ’ ευθείας αναθέσεις να εξυπηρετήσετε τη ρουσφετολογική σας πολιτική πεδίο δόξης λαμπρό για σας.
Καταργείτε όμως και τη λογική που λέει όμορα έργα να συνενώνονται να πετυχαίνονται και εκπτώσεις και να δουλεύουν και περισσότερα συνεργεία, αλλά και καλύτερη παρακολούθηση να γίνεται από την υπηρεσία. Ακόμα και σοβαρά ζητήματα όπως αντιπλημμυρική προστασία ή σεισμική θωράκιση τα αντιμετωπίζετε αποσπασματικά επί της ουσίας τα ρίχνετε πάνω στο τραπέζι έτσι για να υπάρχουν και όχι γιατί τα πιστεύετε ή θέλετε να τα εντάξετε σε άξονες συγκεκριμένους που θα τα επιλύουν. Ακόμα και όπου πρέπει να γίνουν τέτοια έργα ή μελέτες για συγκεκριμένα έργα όπως το 1ο Γυμνάσιο ή της Καλαμωτής κλπ με συγκεκριμένους πόρους αυτά αποδεικνύουν τις εξαιρέσεις και επιτείνουν τη φτώχεια της πολιτικής σας και να την δείτε συνολικά για όλο το Δήμο.
Αν δείτε τα ιλουστρασιόν προεκλογικά σας προγράμματα, τους λαγούς με πετραχήλια που τάζατε σε επίπεδο έργων θα καταλαβαίνατε τη σημερινή κοροϊδία που συντελείτε με αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Κυρίες και κύριοι εμείς ως μπούσουλα ενός Τεχνικού Προγράμματος έχουμε τις προγραμματικές ανάγκες των δημοτών μας, τις καθημερινές τους έγνοιες κι όνειρα γι’ αυτούς και τα παιδιά τους . Ξέρουμε ότι απέναντι μας έχουμε εργάτες, αγρότες, υπαλλήλους, συνταξιούχους, μισθωτούς αυτοαπασχολούμενους και μικρέμπορους, νεολαίους που πλήττονται βαριά από τις ακολουθούμενες πολιτικές που συνθλίβονται από τα συνεχιζόμενα μνημόνια της κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων της.
Εμείς λοιπόν αυτά δεν τα βάζουμε στον Προκρούστη της ζητιανιάς. Λεφτά υπάρχουν για να φτιάξουμε Τεχνικό Πρόγραμμα.
  • Διεκδικούμε εδώ και τώρα τα παρακρατημένα χρήματα για το Δήμο μας των πάνω από 50εκ/ων ευρώ.
  • Διεκδικούμε εδώ και τώρα να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο 45% και να ενισχυθούν παράλληλα οι πόροι προς την τοπική διοίκηση σε 8% του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Διεκδικούμε εδώ και τώρα την αρπαγμένη υπεραξία των εργαζομένων των συνταξιούχων του Δήμου μας από τα πολλαπλά μνημόνια.
  • Αυτά τα δικά μας λεφτά που μας αρπάζουν άμεσα ή έμμεσα, καλυμμένα ή απροκάλυπτα θέλουμε να τα στρέψουμε σε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που θα στηρίζει τους χειμαζόμενους δημότες που ανέφερα.
    1. Θα στηρίζει την αγροτική ανάπτυξη με ένα ισχυρό και μόνιμο δίκτυο υποδομών.
    2. Θα στηρίζει την Εκπαιδευτική Πολιτική με σχολεία σύγχρονα, με γερές κτιριακές υποδομές ανακαινισμένες ή καινούριες που θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μάθηση.
    3. Θα στηρίζουν την υγεία με σύγχρονες υποδομές αγροτικών ιατρείων με παροχές όλων των μέσων για να μπορούν να εξασφαλίζονται τα μέγιστα αποτελέσματα.
    4. Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που η αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση θα υπηρετούνται επί της ουσίας και όχι για τα μάτια, όχι για να μη μένουν κενοί κάποιοι κωδικοί.
    5. Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που θα υπερασπίζει το περιβάλλον θα προάγει την δασοπροστασία και την οικολογική προστασία και δεν θα αφήνει παράθυρα για ψευτοοικολογούντες επενδυτές που θα τα καταστρέψουν.
    6. Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει τη διαχείριση των υδάτινων πόρων ενιαία, που θα επιλύει το αποχετευτικό πρόβλημα και την επεξεργασία των λυμάτων μέχρι και στο τρίτο βαθμό και δε θα αναγκάζει σε συνεχή μερεμέτια και αναθεωρήσεις σχεδίων.
    7. Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα τέλος με ενίσχυση των πολιτιστικών υποδομών σε όλα τα διαμερίσματα, σε όλα τα χωριά, που θα εκμεταλλεύεται τα πολιτιστικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και δεν θα τα θάβει όπως τα έχετε θάψει εσείς μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Βλέπε Ανάβατο, Μουνδών, Κέντρο Βολισσού , Μεσαιωνικά χωριά, ιστορικό κέντρο Χίου, Κάστρο κλπ.
Αν στοιχειωδώς θα θέλατε να ανταποκριθείτε στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών μας , αντί να τους δουλεύετε με τις γνωστές σας επιτροπές θα κουβεντιάζατε μαζί τους και θα υιοθετούσατε τις απόψεις τους.
Θα κουβεντιάζατε με τους ψαράδες, με τους κτηνοτρόφους, με τους οικοδόμους, με τους εμπόρους, με τους πολιτιστικούς συλλόγους αντί να τους πετούσατε δυο μέρες πριν ένα πρόγραμμα που απαντά σε μια και μοναδική σας ανάγκη.
Να ξελασπώσετε την κυβέρνηση σας και να περάσετε την πολιτική της στο Δήμο μας. Τίποτε παραπάνω, γι’ αυτό και το Τεχνικό Πρόγραμμα όχι μόνο το καταψηφίζουμε, αλλά και καλούμε τους δημότες μας να αγωνιστούν για να επιβάλλουν τις δικές τους λύσεις, γιατί η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος δε λύνει προβλήματα αλλά τα συσσωρεύει.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/