Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Για την ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το λιμάνι, απορία προκαλεί που τόσο η ΝΔ όσο και η αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ πέφτουν από τα σύννεφα για το ζήτημα της ασφάλειάς του. Ξεχνούν τα «προφητικά» λόγια της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου, που εκφράζοντας τη θέση του ΚΚΕ, στις 19/12/2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων τόνιζε:

«..το ΤΑΙΠΕΔ, - το υπερταμείο πώλησης της δημόσιας περιουσίας που συμφώνησαν όλοι οι παραπάνω-το οποίο ελέγχει τα πάντα ..., γιατί ακριβώς θέλει να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των ιδιωτών επενδυτών, ξένων και ντόπιων αφενός και των ακτοπλόων εφοπλιστών αφετέρου. Αυτό το ενδιαφέρει! Γιατί αν θέλουμε να δούμε πίσω από το λιμάνι, ας αναρωτηθούμε: Κρύβεται πίσω από αυτό 365 μέρες το χρόνο ακτοπλοϊκή συγκοινωνία; Κρύβονται φτηνά εισιτήρια; Κρύβεται η ασφάλεια στα πρότυπα των λαϊκών αναγκών; Δυστυχώς, θα δούμε ότι όλα υπηρετούν ένα στόχο. Το πώς θα αποτελέσει το λιμάνι έναν επενδυτικό κόμβο. Μπίζνες για τους λίγους...”

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας δουλεύουν ψιλό γαζί! «Δεν είδαν» τα βαπόρια τόσα χρόνια που έσκιζαν το δρόμο για «βόλτα» στην παραλία; Δεν γνώριζαν ότι οι μανούβρες στο λιμάνι ήταν παιχνίδι με τη φωτιά; Δεν άκουγαν τις θέσεις του ΚΚΕ; 

Με τα ίδια υλικά του «κόστους - οφέλους», που φτάσαμε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, χτίζουν και το μέλλον του λιμανιού της Χίου. Μαζί προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις είτε ως κυβερνήσεις είτε ως αντιπολιτεύσεις είτε με κρατική συμμετοχή είτε χωρίς.

Δικαιολογημένα ανησυχεί ο λαός, αφού πλέον οι πάντες γνωρίζουν: Οι ίδιοι που ιδιωτικοποίησαν για τα κέρδη τους σιδηρόδρομους και τους άφησαν απροστάτευτους γιατί τα μέτρα ασφάλειας είναι «κόστος» για το κεφάλαιο, είναι που παραδίδουν και το νότιο τμήμα του λιμανιού μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να περιορίζεται ζωτικός χώρος και να εμπλέκονται οι λειτουργίες μαρίνας και λιμανιού, που λειτουργούν σε δύο ταχύτητες και να μην υπάρχει ούτε το ελάχιστο, οι προσκρουστήρες, σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Χίου.

Το λιμάνι της Χίου, έχει πεπερασμένες δυνατότητες για να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες του χιώτικου λαού γιατί στις όποιες λύσεις προκρίνονται τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών σε βάρος της ζωής και της ασφάλειας του συνόλου.

Οι πολιτικές τους βάζουν τις ζωές μας σε κίνδυνο. Το ΚΚΕ καλεί σε νέα μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης, που καλούν τα Σωματεία των εργαζομένων. Μόνο ο λαός σώζει το λαό με ισχυρό ΚΚΕ, σταθερά απέναντι στην υποβάθμιση, απαξίωση και τελικά στην εμπορευματοποίηση σε βάρος της ασφάλειας του λαού προς όφελος των λίγων.

Χίος 13/3/2023

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/