Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Γενοκτονία των Ποντίων: Το ΚΚΕ σταθερά στο πλευρό των ποντιακών οργανώσεων, κόντρα στις επιλογές κυβερνήσεων και ΕΕ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 ·

 

Το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο  πλευρό των ποντιακών οργανώσεων και συλλόγων για την αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, σήμερα, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή, ο κομμουνιστής βουλευτής τόνισε ότι ο ελληνισμός του Πόντου είχε απέναντί του όχι μόνο την τουρκική αστική τάξη που προχώρησε στη γενοκτονία στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της με το ελληνικό κεφάλαιο, αλλά και την ελληνική αστική τάξη που για τα δικά της συμφέροντα, χρησιμοποίησε αδίστακτα τον ελληνισμό, εγκαταλείποντάς τον, την τελευταία στιγμή, στην τύχη του. Το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες νεκροί και πάνω από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες που έζησαν για χρόνια, στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την περιφρόνηση και την ανέχεια.

Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν διαιρείται σε ντόπιους και πρόσφυγες, αλλά σε πλούσιους και φτωχούς, μία ταξική αντιμετώπιση και διάκριση που ισχύει φυσικά και σήμερα. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δελής, «και σήμερα η ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων την οποία στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα και οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζει να υποδαυλίζει τις φωτιές του πολέμου στην περιοχή της Ευρασίας. Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση και το αιματοκύλισμα με θύμα τον λαό της Ουκρανίας, το δείχνει».

«Το συμπέρασμα για τους λαούς», κατέληξε ο Γ. Δελής «είναι ο επιζήμιος χαρακτήρας των οποιονδήποτε ιμπεριαλιστικών συμμαχιών που επιλέγει κάθε φορά η αστική τάξη για τα δικά της συμφέροντα, καθώς αποδεικνύεται συνεχώς το πόσο καταστροφικό είναι για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να εναποθέτουν τις τύχες τους και την ασφάλειά τους στους ισχυρούς συμμάχους της εγχώριας αστικής τους τάξης». 

Σημειώνοντας πως ακόμα και σήμερα, χιλιάδες ομογενείς που ύστερα από διάλυση της ΕΣΣΔ εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αποκατάστασης, υπογράμμισε την ανάγκη να αναδειχθεί και να στηριχθεί η πολιτιστική και πνευματική δραστηριότητα των Ποντίων και πως το ΚΚΕ στηρίζει κάθε δίκαιη διεκδίκηση του οργανωμένου ποντιακού κινήματος, κόντρα σε επιλογές κυβερνήσεων και ΕΕ.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/