Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

TE Xίου: Στηρίζουμε τους ελπιδοφόρους μαθητικούς αγώνες - Δικαίωμα των μαθητών η επιλογή των μορφών πάλης

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 ·

 Ελπιδοφόροι μαθητικοί αγώνες στη Χίο με στήριξη εκπαιδευτικών - εργαζόμενων

Οι μαθητές έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν τη μορφή του αγώνα τους

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση μαθητών στη Χίο ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που αφήνει απροστάτευτα τα σχολεία σε συνθήκες έκρηξης των κρουσμάτων και υποβάλλει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού για την προστασία των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι μαθητές οργάνωσαν για άλλη μια φορά τον αγώνα τους κόντρα στις προσπάθειες "προληπτικής αποτροπής" από την κυβέρνηση, τους διευθυντές των σχολείων και άλλους πρόθυμους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ούτε λίγο ούτε πολύ έδωσαν συγχαρητήρια όπου οι σύλλογοι γονέων και οι εκπαιδευτικοί απέτρεψαν την κατάληψη!

Δε μας κάνει εντύπωση που ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε φρονιμάδα τους μαθητές. Άλλωστε, παρά τις όποιες αντιπολιτευτικές και αγωνιστικές κορώνες του, αυτή τη στάση του "πυροσβέστη" των αγώνων, κρατά και στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν τη μορφή του αγώνα τους, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης, προκειμένου να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους στηρίζοντας τα αιτήματα για αραίωση των μαθητών στις τάξεις, τακτικά μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολείο και στον πληθυσμό, για δωρεάν τεστ από συνεργεία του ΕΟΔΥ και μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.


Χίος 21/1/2022


Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/