Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

KKE: Νέο ηχηρό χαστούκι υπέστη η πολιτική της κυβέρνησης από τον αγωνιζόμενο λαό της Χίου

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 ·

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζοντας τις μαζικές ολονύχιες και πρωινές κινητοποιήσεις του Χιώτικου λαού που απέτρεψαν τα σχέδια για το προχώρημα της δημιουργίας νέας υπερδομής προσφύγων και μεταναστών  στο νησί. Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει "ηχηρό χαστούκι" το νέο στραπάτσο της κυβέρνησης ύστερα από το μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό στη Χίο το 2020.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τις δυναμικές κινητοποιήσεις ως μια πρώτη οργανωμένη λαϊκή απάντηση, καλώντας το λαό σε επαγρύπνηση. Ακολουθούν αναλυτικά και οι 2 ανακοινώσεις:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μαζικές ολονύχτιες και πρωινές κινητοποιήσεις του λαού της Χίου στα λιμάνια του νησιού, που απέτρεψαν τη μυστική αποβίβαση  βαριών μηχανημάτων που προορίζονται για την κατασκευή της νέας μεγάλης δομής- φυλακής προσφύγων και μεταναστών στο νησί. 

Ο αγωνιζόμενος χιώτικος λαός απέδειξε, για μια ακόμα φορά, ότι όταν ο λαός εμπιστεύεται την δύναμή του μπορεί να αποτρέπει και να χαλάει αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη, γιατί παρά και ενάντια στη θέληση των νησιωτών, εμμένει στην υλοποίηση της αντιδραστικής και επικίνδυνης επιλογής της ΕΕ, η οποία φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έχει και τη συμφωνία του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, που μετατρέπει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε φυλακές και χώρο διαλογής προσφύγων και μεταναστών. 

Μετά το μεγάλο στραπάτσο που υπέστη η κυβέρνηση από τον λαϊκό ξεσηκωμό σε Χίο και Λέσβο τον Φλεβάρη του 2020, κατά της εισβολής των ΜΑΤ που οργάνωσε, σήμερα η πολιτική της δέχθηκε ένα νέο ηχηρό χαστούκι στη Χίο, που φανερώνει ότι δεν έχει ούτε την αποδοχή μα ούτε και την ανοχή της  μεγάλης πλειοψηφίας των νησιωτών. 

Το ΚΚΕ στηρίζει τους δίκαιους αγώνες των νησιωτών και απαιτεί να σταματήσει τώρα η κατασκευή των νέων ΚΥΤ- φυλακών καθώς και να κλείσουν αυτά που ήδη λειτουργούν στα νησιά. Να ανακαλέσει πίσω τώρα τα μηχανήματα και να μην επιχειρήσει ξανά να τα κατεβάσει στη Λέσβο ή στη Χίο.  

ΑΘΗΝΑ 6/1/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δόθηκε μια πρώτη οργανωμένη λαϊκή αγωνιστική απάντηση 

Είμαστε σε επαγρύπνηση – Συνεχίζουμε ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ για δημιουργία υπερδομής-φυλακής στη Χίο

Χαιρετίζουμε τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των Χιωτών από χθες στο Θόλος, το λιμάνι των Μεστών και στη συνέχεια στο λιμάνι της Χίου. Απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία για τη δημιουργία υπερδομής-φυλακής στο Θόλος, ο λαός της Χίου έδωσε μια ακόμη νικηφόρα αγωνιστική απάντηση. Το πλοίο «Πελαγίτης» αποχώρησε, τα σχέδια της κυβέρνησης μπλοκαρίστηκαν. Ακυρώθηκε η όποια σκέψη της κυβέρνησης και του Υπουργού της να δημιουργήσει ένταση μεταξύ λιμενικού, αστυνομίας και διαδηλωτών.

Κάνεις δεν μπορεί να αγνοεί την εκφρασμένη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του νησιού.

Ο λαός χρειάζεται να επαγρυπνεί σε αυτό τον αγώνα διαρκείας. Αποδείχθηκε και πάλι ότι λύση μπορεί να δώσει μονάχα ο μαζικός κι οργανωμένος αγώνας των Χιωτών, των Σωματείων και φορέων ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ για τη μετατροπή του νησιού σε φυλακή. Ο αγώνας αυτός, είναι ταυτόχρονα αγώνας υπεράσπισης των ξεριζωμένων προσφύγων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και αγώνας υπεράσπισης των νησιωτών.

Oι κομμουνιστές, δίνουν και συνεχίσουν να δίνουν όλες τις δυνάμεις τους και σε αυτή τη μάχη του λαού της Χίου. 

Όλοι στον αγώνα!

Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά.

Χίος, 6/1/2022


Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/