Τιμάμε τον Φώτη Αγγουλέ την Τρίτη στις 6:30μμ στο Ομήρειο



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Στο λαό το κόστος της εμπλοκής στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 ·

Πηγή: Eurokinisi από 902.gr


Με μία ακόμα φιέστα από την κυβέρνηση έγινε η άφιξη των πρώτα έξι μαχητικών αεροσκαφών «Rafale» στην Τανάγρα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αρχική σύμβαση προβλέπει για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών «Rafale», εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα. Ωστόσο συνολικά η χώρα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη «Rafale» καθώς τις επόμενες επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών. 

Το συνολικό κόστος υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ και θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού προκειμένου η αστική τάξη της χώρας να «παίξει» στα παιχνίδια των ανταγωνισμών και της μοιρασιάς της πίτας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο λαός καλείται να επωμιστεί το υπέρογκο κόστος των πολεμικών αεροσκαφών που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης, σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν- το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα "βάθρα" της πολιτικής της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", ως δήθεν ασπίδας για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας, καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, όπως συνέβη και με τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του σχεδίου για τον αγωγό East Med, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα, αλλά και τις συμμαχίες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού τους με Ρωσία - Κίνα.

Πραγματική προστασία για τα συμφέροντα του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μπορεί να υπάρξει μόνο με την απεμπλοκή από τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την οριστική αποδέσμευση, με τον ελληνικό λαό κυρίαρχο στο "τιμόνι" της εξουσίας, με την οικοδόμηση διεθνών πολύπλευρων σχέσεων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς.»

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









για την προταση μομφης συριζα






Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/