Τιμάμε τον Φώτη Αγγουλέ την Τρίτη στις 6:30μμ στο Ομήρειο



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Μεγάλη αυτοκινητοπορεία ενάντια στην φιέστα για την δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 ·

Φωτό "Αστραπάρης"

Με μεγάλη αυτοκινητοπορεία - διαδήλωση ενάντια στην φιέστα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στο «Ομήρειο», απάντησαν οι κάτοικοι της Χίου στον σχεδιασμό κυβέρνησης και ΕΕ, για το χτίσιμο κλειστής δομής- «φυλακής» προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων Χίου

Δείτε εδώ βίντεο από τον ειδησεογραφικό χώρο "Κουνούπι".

Ο υπουργός είχε πραγματοποιήσει την εκδήλωση καλώντας σε «ανοικτή συζήτηση» προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα, ακόμα και διαδικτυακά.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα γύρω από την πλατεία Βουνακίου, κύρια στο «Ομήρειο», ενώ από χτές το βράδυ είχε ξεκινήσει επιχείρηση απομάκρυνσης των οχημάτων που ήταν σταθμευμένα γύρω από αυτό. Η αυτοκινητοπορεία ξεκίνησε από την Λαγκάδα, προχώρησε προς την Συκιάδα, πέρασε από την Δασκαλόπετρα και το Τάγμα και συνέχισε στην ιχθυόσκαλα. Με επέμβαση της Αστυνομίας η πομπή των οχημάτων διασπάστηκε με δυο «μπλόκα», στο ύψος του Εργατικού Κέντρου και στο Ηρώο. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτράπηκε εκτός του κέντρου χωρίς να επιτραπεί η κίνηση περιμετρικά του δημοτικού κήπου και του «Ομηρείου».


Μεταξύ άλλων η συντονιστική σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι: « Σήμερα ο χιώτικος λαός έκανε τη δική του δημοσκόπηση καταρρίπτοντας τα fake παιχνίδια της κυβέρνησης και του υπουργού της, που για μιά ακόμα φορά επιστράτευσε ΜΑΤ για να διασφαλίσει την ομαλή ροή της ομιλίας του. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοπομπή που έχει γίνει ποτέ στο βόρειο Αιγαίο, μήκους πάνω από 6 χιλιόμετρα στο αστυνομοκρατούμενο κέντρο της πόλης. Ενα μεγαλειώδες μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Χίος δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθούν σχεδιασμοί ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Οι Χιώτες για άλλη μιά φορά με ειρηνικό τρόπο διαδηλώσαμε ότι δεν θέλουμε το νησί μας να γίνει αποθήκη ψυχών».

Στην κυριακάτικη ανακοίνωσή της, ανάμεσα στα άλλα, είχε τονίσει ότι: «Ο υπουργός Μετανάστευσης μετά από το πρόσφατο στραπάτσο του “διαλόγου” με τους φορείς του νησιού, προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση συνομιλούν αυτή τη φορά με την κοινωνία της Χίου. Ο κόσμος και η κοινωνία απάντησαν και στο αιματοκύλισμα του Αίπους το 2020 και στην εν κρυπτώ προσπάθεια απόβασης που έγινε ανήμερα της μεγάλης γιορτής των Θεοφανείων, το 2022. Απάντησαν αρνητικά σε όλα τα σχέδια για την μετατροπή των νησιών μας σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών της Ευρώπης.

(...)Γυρίζουμε, λοιπόν, την πλάτη στην στημένη κυβερνητική φιέστα του “Χιώτη” υπουργού! Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα, τον δυναμώνουμε όπου χτυπά η καρδιά της Χίου και όποτε χρειαστεί, μακριά από τις φιέστες της υποταγής και της δουλοπρέπειας».

Ο υπουργός μιλώντας σε ακροατήριο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην «φύλαξη» των συνόρων που έχουν αυξήσει τα περιστατικά παράνομων επαναπροωθήσεων ξεριζωμένων ανθρώπων, και υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής που περιλαμβάνει το χτίσιμο κλειστών δομών, ως χώρων εγκλεισμού των κατατρεγμένων, για τις οποίες επικαλέστηκε σχετική «δημοσκόπηση» σύμφωνα με την οποία επικροτούνται, κατά την γνώμη του, από την πλειοψηφία των πολιτών. «Στόχος δεν είναι να εγκλωβίσουμε τον κόσμο, αλλά να μην έρθουν. Να σταματήσουν οι παράνομες αφίξεις, αυτό επιδιώκουμε», δήλωσε.

Σε μια από τις ερωτήσεις που αφορούσε την απόβαση των ΜΑΤ, εν είδει κατοχικού Στρατού, στο νησί το 2020, το μόνο που βρήκε να πεί ήταν ότι ήταν από τις πλέον στενάχωρες μέρες που πέρασε ως υπουργός, ότι δεν συμφωνεί με την βία (!), και ότι ως μέλος της κυβέρνησης έχει την δική του ευθύνη για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









για την προταση μομφης συριζα






Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/