Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

3 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ καταγγέλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 ·

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμπ/λων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου αναφέρει χαρακτηριστικά "Στο ίδιο έργο θεατές οι εργαζόμενοι στην ΜΚΟ ARSIS", μετά από τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Δυο μήνες πριν μείνουν άνεργοι είναι απλήρωτοι τρεις και πλέον μισθούς…

Για άλλη μια φορά μέσα στο 2021 η ΜΚΟ ARSIS αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στο πρόγραμμα ESTIA για τρεις και πλέον μήνες. Στην αρχή της χρονιάς μάλιστα το Σωματείο μας είχε αναδείξει ξανά το θέμα. 

Τώρα βρισκόμαστε δυο μήνες πριν λήξει το πρόγραμμα ESTIA και οι εργαζόμενοι μένουν ξεκρέμαστοι.

Η ΜΚΟ και το Υπουργείο τους «ανταμείβει» με τον καλύτερο τρόπο για τις υπηρεσίες που είχαν προσφέρει σε πολύ δύσκολες συνθήκες μέσω κορονοϊού. Πριν από ένα χρόνο έδειξε το «κοινωνικό» της πρόσωπο η συγκεκριμένη ΜΚΟ, όταν προχώρησε σε απολύσεις και μειώσεις μισθών, ενώ οι ανάγκες ήταν πολύ μεγάλες μιας και στο νησί μας βρισκόντουσαν χιλιάδες πρόσφυγες. Από τη μια δηλαδή, με το αζημίωτο ενδιαφέρεται για τους πρόσφυγες- μετανάστες και από την άλλη σ’ εκείνους που έχουν βάλει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους την υγεία, απαντάει με απολύσεις ενώ τώρα δεν κάνει το κόπο να τους δώσει μια ξεκάθαρη και επίσημη απάντηση για το πότε θα πληρωθούν. Αποδεικνύεται και από αυτή την πλευρά ο ρόλος των ΜΚΟ που ενώ παίρνουν ένα σωρό χρήματα από κράτη και οργανισμούς, πίσω από το ανθρωπιστικό προσωπείο υπάρχει μια επιχείρηση που αξιοποιεί στο έπακρο την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που δίνει "άσυλο" στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Οι δεκατρείς εργαζόμενοι της ARSIS στη Χίο μαζί με τους εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα χρειάζεται να δυναμώσουν τη φωνή τους. Να βάλουν στο στόχαστρο γενικότερα την πολιτική της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τον τρόπο που διαχειρίζονται το προσφυγικό, αλλά και κατ επέκταση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για το κύμα προσφύγων που έχουν δημιουργήσει και δημιουργούν, αφήνοντας τους να ζουν σε άθλιες συνθήκες, έρμαια των δουλεμπόρων και των ΜΚΟ. Να βάλουν στο στόχαστρο την αναλγησία Υπουργείου και ΜΚΟ για τον τρόπο που το μεν διαχειρίζεται το προσφυγικό και η δε κάνει μπαλάκι τους εργαζόμενους μεταθέτοντας την ευθύνη στο Υπουργείο, ξεχνώντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει συμβάσεις με τη ΜΚΟ και όχι με το Υπουργείο.

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Υπουργείου, που ενώ υπάρχουν τα χρήματα εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον, δεν τα έχει διαθέσει, με αποτέλεσμα συνάδελφοι μας πλέον να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης, ενώ άλλοι ζουν με δανεικά. Αλήθεια πως θα ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους κάτω από αυτές τις συνθήκες;

Κυβέρνηση και εργοδοσία θα μας βρουν μπροστά τους οργανωμένους και ενωμένους.

Η οργάνωση μέσα από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και ο αγώνας για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, με μόνιμη δουλειά και συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας είναι η μοναδική διέξοδος και αυτή που πραγματικά φοβίζει κυβέρνηση και εργοδοσία.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Κάνεις μόνος του. Όσοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν θέμα διαβίωσης να απευθυνθούν στο Σωματείο μας.

Διεκδικούμε:

·         Άμεση καταβολή των δεδουλευμενων. Καμία καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών. 

·         Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό. οι εργαζόμενοι σε αυτές να προσληφθούν και ενταχθούν σε αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες με συμβάσεις αορίστου χρόνου και όλα τα δικαιώματά τους.

·         Καμία φυλακή προσφύγων και μεταναστών στη Χίο. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν άμεσα από τα νησιά και τη χώρα μας. Να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους και για όσους παίρνουν άσυλο να υπάρξει μέριμνα.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/