Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Να φτάσει παντού το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 ·


Θέσεις μάχης παίρνουν οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, με σκοπό το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ να φτάσει στους εργατοϋπαλλήλους, στους αυτοαπασχολούμενους, στη φτωχή αγροτιά, στους νέους και τις νέες, στους συνταξιούχους, να μπει σε κάθε σπίτι, χώρο δουλειάς, στις γειτονιές και τους χώρους Εκπαίδευσης.

Οι στόχοι είναι φιλόδοξοι, η διακίνηση να φτάσει τουλάχιστον εκείνη των Θέσεων του 21ου Συνεδρίου, αξιοποιώντας για αυτόν τον σκοπό κάθε ώρα που απομένει μέχρι την κυκλοφορία του Καλέσματος.

Άλλωστε το σχέδιο που εκπονούν οι Οργανώσεις δεν είναι σε «λευκό χαρτί», υπάρχουν σημαντικές παρακαταθήκες που δείχνουν τον δρόμο ώστε το Κάλεσμα να φτάσει σε πολύ περισσότερο κόσμο. Τέτοιες είναι η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα, με τους χιλιάδες επισκέπτες του, οι μάχες που είναι σε εξέλιξη σε μια σειρά κλάδους, όπου ξεχωρίζει η πάλη για να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά, οι αγώνες με τις διεκδικήσεις γονιών και μαθητών για το άνοιγμα των σχολείων, των φοιτητών για τους όρους λειτουργίας των Ιδρυμάτων τους και πολλά άλλα ανοιχτά μέτωπα όπου οι κομμουνιστές είναι στην πρώτη γραμμή.

Το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, ξεκινώντας από την εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» του επόμενου Σαββατοκύριακου, θα συνδυαστεί με ένα πλούσιο πρόγραμμα παρεμβάσεων από τις Κομματικές Οργανώσεις, περιοδείες και συσκέψεις, συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, ενώ θα χαρακτηρίζεται επίσης από την πολυμορφία, τις ποικίλες πρωτοβουλίες ώστε μέσα από την πρωτοπόρα δράση του εργατικού κινήματος να διαμορφώνονται εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο και περιοχή.

Η επιτυχία της πανεξόρμησης με το Κάλεσμα της ΚΕ είναι το πρώτο βήμα ώστε αυτό να αξιοποιηθεί πλατιά την επόμενη περίοδο. Πολύ δε περισσότερο αφού θα είναι η βάση της συζήτησης με στόχο να κατανοηθεί ευρύτερα ότι το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για να οργανώσει ο λαός την αντεπίθεσή του, να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Οτι στην οργάνωση της πάλης για τα λαϊκά προβλήματα χρειάζεται πιο θαρρετά να συμμετέχει μαζί με το Κόμμα η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, και ειδικά η νέα γενιά, που καταδικάζεται να ζει με χειρότερους όρους από ό,τι οι παλαιότερες.

Το Κάλεσμα μπορεί να δώσει ώθηση ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, να καταρριφθούν παλιές και νέες αυταπάτες στις λαϊκές συνειδήσεις. Να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός ένοχος, το καπιταλιστικό σύστημα, το αστικό κράτος, που είναι εχθρικό προς τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, όπως η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η προστασία του λαού βασισμένη σε δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία και ουσιαστική πρόληψη, το λαϊκό εισόδημα να επαρκεί για όλες τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας κ.λπ.

Φροντίζουμε λοιπόν να φτάσει παντού το Κάλεσμα και μαζί του η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, που αφορά το σήμερα και το αύριο, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής, να πιστέψει στη δύναμή του, να γίνει πιο καθαρός ο δρόμος που πρέπει να βαδίσει, αυτός της σύγκρουσης, της ανατροπής με ορίζοντα την κατάκτηση της εξουσίας.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/